Bitcoin’in en büyük sırrı çözülüyor! Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu ortaya çıkıyor

Sadece 13 yıl içinde dünyadaki en değerli para birimlerinden biri haline gelen Bitcoin’i kimin ne sebeple geliştirdiği hep merak edildi. Bu konuda çok sayıda spekülasyon yapıldı. ABD’de görülen oldukça sıradan bir dava çağımızın en büyük sırlarından birinin ortaya çıkmasını sağlayacak gibi görünüyor.

ABD’nin Florida eyaletinde bir süredir devam eden ve ilk bakışta oldukça sıradan ve sıkıcı görünen bir dava var. Davanın tarafları ölmüş bir adamın ailesi ile eski ortağı, amacı ise ölüm nedeniyle biten ortaklığa ait varlıkların kimin olacağını belirlemek. Ancak bu fazlasıyla sıradan görünen dava, çağımızın en büyük sırlarından birinin çözülmesini sağlayabilir.

Davaya konu olan varlıklar bugünkü değeri 64 milyar dolar civarında olan 1 milyon bitcoinlik bir hesap. Hesabın sahibi ise Bitcoin’in Satoshi Nakamoto takma adıyla tanınan yaratıcısından başkası değil.

SATOSHİ NAKAMOTO’NUN YARISI ASLINDA ÖLEN BABAMIZ DEDİLER

Davayı açan aile, ölen kişi ile eski ortağının bir araya gelerek Bitcoin’i yarattığını, dolayısıyla Satoshi Nakamoto karakterinin yarısının da ölen babaları olduğunu öne sürüyor. Bunun sonucunda da aile, Nakamoto’nun varlığının yarısı üzerinde hak iddia ediyor.

SIR DOLU NAKAMOTO

Satoshi Nakamoto’nun kimliği, günümüzde finans dünyasının en büyük sırlarından biri. Nakamoto tek bir kişi mi yoksa birkaç kişiden oluşan bir grup mu? Ve daha da önemlisi bu kişi ya da kişiler milyarlarca dolar değerindeki bu servetin neden bir kuruşuna bile dokunmadı? Bu soruların cevapları hem Florida’da görülen davanın temelini hem de Bitcoin’le ilgili tartışmaların zeminini oluşturuyor.

Numberone.com.tr

Kaynak: Hürriyet
19.11.2021/10:07

Haber

İlginizi Çekebilir