Ertuğrul Özkök’ten günün yorumu: İşte bu tohuma güveniyorum

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Özkök, Number1’daki sesli köşesinde bugün siyasetçi Selahattin Demirtaş’tan ünlü oyuncu Kadir İnanır’a giden mesajdan bahsetti. Özkök, “Karanlık bir günde sizi alıp, başka aydınlık bir duygu dünyasına götürmek istiyorum.” diye başladığı sözlerinde duygusallığı ele aldı.

“SİYASETİN TAMAMEN DIŞINDAYIM ŞU ANKİ DUYGULARIMDA”

Ertuğrul Özkök, günün yorumunda şunlar söyledi:

“Biliyorum hepinizin içi kap karanlık. Ülke nereye gidiyor, ekonomi nereye gidiyor. Ne olacağız, bu kapışma bu tartışma nereye gidecek? Bunun endişesini yaşıyoruz. Ama işte böyle karanlık bir günde sizi alıp, başka aydınlık bir duygu dünyasına götürmek istiyorum. İki gün önce küçücük bir mesaj okudum. Mesajı yazan kişi, bugün Edirne F Tipi Ceza Evi’nde yatan Selahattin Demirtaş. Mesajı gönderdiği kişi de Denizli’de bir hastanede hayat mücadelesi veren, Allah’tan iyi haberlerini aldığımız Kadir İnanır. Şimdi o küçücük mesajı size burada okumak istiyorum. Lütfen dikkatle dinleyin. ‘Sen bu oyunu da bozarsın dayı. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.’

Küçücük bir cümle ve o cümledeki ‘dayı’ kelimesi var ya… İçime öylesine oturdu ki, öylesine sıcak, öylesine güzel geldi ki.. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu adam Cezaevi’nde yatan birisi. Bu adam orada uzun süredir yatıyor. Öyle bir anda bile bööyle bir mesajı oraya atacak, gönderecek duyguya sahip. Kim bu insan? Palu’da doğmuş, büyümüş bir Kürt. Mesajı attığı kişi kim? Fatsa’da Karadeniz’de doğmuş, yani Türk milliyetçiliğinin coğrafyası sayılan bölgede doğmuş, büyümüş çok ünlü bir aktörümüz. Ve düşündüm… Eğer dedim ki Cezaevi’ndeki bir insan, hastanedeki bir insana bu sıcacık, küçücük mesajı atabiliyorsa hepimziin içinde bu mesajları atacak duygu tohum olarak duruyor demektir. İşte bu tohuma güveniyorum ben İşte bu güzel duyguya güveniyorum. En karamsar anlarımızda bile birbirimizle duygusallık, duygudaşlığa geçebileceğimiz küçücük sevgi işaretlerine… Emin olun bu işaretleri içimizde öldürmediğimiz sürece, bu yaşadığı sürece bu ülkede ‘umut var’ demektir. O yüzden ben de buradan Kadir İnanır’a Selahattin Demirtaş’la birlikte aynı mesajı iletiyorum. ‘Sen bunları da şarsın dayı. Dayan Kadir’cim.’ İnşallah çok güzel günlerimizde, bu ülkenin çok güzel günlerinde bu sözleri yüz yüze de birbirimize söyleyeceğiz. Siyasetin tamamen dışındayım şu andaki duygualarımda. Ne oradaki HDP ile ilgili duygu. Ne de başka bir duygu. Hiç bunlarla ilgili değilim. Sadece sıcacık insani bir dokunuşla ilgiliyim. Ve umarım bu küçücük konuşmada bu duyguyu size de aktarabilmiş, size de bulaştırabilmişimdir.”

Numberone.com.tr

24.11.2021/12:40

Haber

İlginizi Çekebilir