Ertuğrul Özkök’ten günün yorumu: Elinde Kur’an ile siyasi parti mitinglerine çıkanlar…

Türkiye, haftalardır giderek kötüleşen ülke ekonomisini konuşuyor. Artan döviz kurlarıyla birlikte günlerdir ülkenin gündeminde enflasyon var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile imzaladığı anlaşma sonucu Türkiye’ye 10 milyon dolarlık yatırım yapılacağı açıklandı.

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Özkök, Number1’deki sesli köşesinde bugün, ülkeye girmesi beklenen 10 milyon dolar konusuna ve iki ülkenin arasındaki ilişkiye değindi. Özkök, “Elinde Kur’an ile siyasi parti mitinglerine çıkanlar, camileri siyasi parti bürosuna getirenler başarılı olamayacaklar İslam dünyasında.” diye konuştu.

“SİYASİ İSLAM, ARAP VE MÜSLÜMAN DÜNYASINDA DUVARA VURDU”

Özkök, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Dolar krizi ortasında dünün ve bugünün en önemli gelişmesi bana göre Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye’nin tekrar bir araya gelip, büyük bir anlaşma imzalamasıdır. Bakın bundan bir aya öncesine kadar kamlı bıçaklı iki ülkeydi bu. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 15 Temuz’un finansörlüğüne yapmakla suçluyordu. Libya’da karşı karşıyaydık. Hatta Libya’da Türklerin de bulunduğu bir Havaalanı’nın vurulmasında Birleşik Arap Emirlikleri uçaklarının rol aldığı bilgileri vardı. Dahası, Güney Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz’deki krizde Türkiye’ye karşı oluşan blokta Birleşik Arap Emirlikleri çok önemli bir yere sahipti. Hatta dört tane Birleşik Arap Emirlikleri uçağı Güney Kıbrıs’a konuçlanmıştı. Bir ihtimal hala orada duruyor olabililer. Bunun dışında Afrika’da karşı karşıyaydık. Suriye’de karşı karşıyaydık. Peki ne oldu da birden böyle bir anlaşmaya geldik. Sadece 10 bin dolarlık anlaşma mı bunun anlamı? Hayır, bunun çok ötesinde bir anlamı var.

Türkiye, artık gerçekçi politikalara dönüyor. Yani o hani ‘değerli yalnızlık dediğimiz’ böyle saçma sapan bir strateji vardı ya. Onu bırakıyor demektir. Ama daha önemli bir şey var. Bu hareketin anlamı; Dünyada ‘müslüman kardeşler hareketinin’ artık sona ermesidir. Çünkü müslüman kardeşler siyasi hareketin Arap Baharı’ndan sonra birden hareketlenen hareketin tek sığındığı yer artık Türkiye idi. Televizyon kanalları Türkiye’deydi. Radyoları Türkiye’deydi. Bu anlaşmanın bu paketinde bizim görmediğimiz bir maddede, müslüman kardeşler harketinin, artık Türkiye’de kolay harkeket etmemesi ile ilgili maddenin bulunduğuna ben kendim kadar eminim. Müslüman kardeşler Mısır’da bitmişti, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfez’de bitmişti, Tunus’ta bitmişti. Şimdi artık son sığınağı olan Türkiye’de de bitiyor. Bunun anlamı nedir biliyor musunuz? Siyasi İslam’ın, artık Arap dünyasında, müslüman dünyasında duvara vurmasıdır. Bundan sonra elinde Kur’an ile siyasi parti mitinglerine çıkanlar, camileri siyasi parti bürosuna getirenler başarılı olamayacaklar İslam dünyasında. Yani demokrasiye gidiş yolunda belki de ilk defa olumlu bir adımın atılacağı bir psikoloji doğuruyor. O bakımdan ben bu hareketi çok önemsiyorum ve çok çok da gönülden destekliyorum.”

Numberone.com.tr

25.11.2021/13:29

Ertuğrul Özkök 25 Kasım Günün Yorumu

Haber

İlginizi Çekebilir