2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi?

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri olan Grammy Ödülleri için 2022 yılı adayları belirlendi. Geri sayım başladı. 2022 Grammy Ödülleri’ne Jon Batiste 11 dalda aday gösterilerek, adaylar arasında liderliği aldı. 31 Ocak 2022’de Los Angeles’ta 64.’sü gerçekleşecek Grammy Ödülleri’ne 6 yıllık aranın ardından çıkardığı albümü 30 ile Adele aday gösterilmedi. Adele’in adaylar arasında gösterilmemesinin nedeni, albüm yayın tarihi olarak açıklandı.

Amerikalı müzisyen Jon Batiste 11 dalda aday gösterilerek, adaylar arasında liderliği aldı.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:1

Amerikalı müzisyen Jon Batiste 11 dalda aday gösterilerek, adaylar arasında liderliği aldı.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:2

Justin Bieber, Doja Cat ve H.E.R. sekiz dalda aday olarak Jon Batiste’nin ardından en çok aday gösterilen isimler arasında yer aldı.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:3

Billie Eilish ve Olivia Rodrigo‘nun yedişer adaylığı bulunuyor.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:4

0 yıl sonra geri dönerek hayranlarını sevindiren pop efsanesi İsveçli müzik grubu Abba; I Still Have Faith in You ile ‘Yılın Kaydı’ dalında Grammy’e aday gösterildi.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:5

Yılın albümü kategorisinde ise; Jon Batiste, Tony Bennett & Lady Gaga, Justin Bieber, Billie Eilish, Taylor Swift, Kanye West gibi birbirinden güçlü adaylar var.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:6

Yılın Şarkısı dalında ise Justin Bieber Featuring Daniel Cesar & Giveon, Ed Sheeran, Alicia Keys & Brandi Carlile, H.E.R., Billie Eilish’in da aralarında bulunduğu isimler yer alıyor.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:7

En İyi Pop İkili / Grup performansı kategorisinde ise Türkiye’de de sıkı bir fan kitlesi bulunan ve tüm dünyayı kasıp kavuran K-pop grubu BTS adaylar arasındaki yerini aldı.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:8

95 yaşındaki ünlü şarkıcı Tony Bennett ile yaptığı ile düet projelerle kariyerine yeni bir yön veren Lady Gaga, birlikte yayınladıkları Love for Sale albümüyle aday gösterildi. Tony Bennett, “yeni bir albüm yapan en yaşlı şarkıcı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye de layık görülmüştü.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:9

Yılın Şarkısı dalında ise aralarında Bad Habits ile Ed Sheeran’ın da bulunduğu 10 güçlü aday yer alıyor.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:10

Justin Bieber, Doja Cat, Billie Eilish, Ariana Grande ve Olivia Rodrigo’un aday gösterildiği En İyi Pop Albüm kategorisinde albüm yayın tarihi nedeniyle Adele aday gösterilemedi.

2022 Grammy ödüllerine en çok hangi isim aday gösterildi? - Sayfa:11

En İyi Rock Albümü dalında ise 2017 yılında kendisini otel odasında kendisini asarak intihar eden Soundgarden ve Audioslave vokali Chris Cornell de yer alıyor.N o One Sings Like You Anymore Vol. 1 adlı albümü sanatçıvhayatını kaybetmeden 1 yıl önce kaydetmişti.  Ayrıca kategoride; AC/DC, Paul McCartney ve Foo Fighters gibi önemli isimler de dikkat çekiyor.

Numberone.com.tr

26.11.2021/14:35

Haber

İlginizi Çekebilir