Ertuğrul Özkök’ten günün yorumu: Bu sonuç size kapak olsun

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Özkök, bugün de sesli köşesinden Number1 dinleyicilerine seslendi. Kendisine umut veren bir haberi, dinleyicilerle paylaşmak istediğini belirten Özkök, konuşmasında, Metropoll Stratejik Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Atatürk ile ilgili yaptığı Kasım ayı anketine yer verdi.

“TÜRK HALKININ VERDİĞİ BU CEVAP İÇİMİ RAHATLATTI”

İşte Ertuğrul Ökzök’ün o konuşması:

“Geçen hafta yaşadığımız dolar fırtınası ve ekonomik kabustan sonra küçücük bir haber geldi düştü önüme ve bana öyle umut verdi ki bu haftaya başlarken o haberi sizle paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin önde gelen araştırma kuruluşlarından Metropoll, Kasım ayında yaptığı anketine 2 soru eklemiş. Şimdi önce Metropoll ile ilgili kısa bir bilgi vereyim size. Türkiye’nin en ciddi araştırma şirketlerinden biridir. Metropoll Türk halkına şunu soruyor; Bu ülke için yaptıklarından dolayı Atatürk’e şükran duyuyor musunuz? Dikkatle dinleyin. Türk halkının yüzde 92’si bu ülke için yaptıklarından dolayı Atatürk’e şükran duyuyoruz diyor. Bakın bunu işittiğim zaman gerçekten rahatladım. Çünkü son yıllarda Atatürk’e, Cumhuriyet’i kuran insanlara, Kurtuluş Savaşı yapan kahramanlara karşı, öylesine büyük nankörlüklerle karşılaştık, öylesine büyük ihanet işittik ki, bu araştırmanın bu sonucunu okuyunca onlara içimden şunu haykırmak geldi; Bu sonuç, Türk halkının size verdiği bu cevap, size kapak olsun dedim. Evet, içimden gerçekten bu geldi ve rahatladım.

Teşekkürler, Türk halkı diyorum. Ben de o halktan birisiyim. Sizler de ondan birisiniz. Hepimiz bu büyük insana karşı bir vefa duygusu taşımamız gerekiyordu ve işte onu göstermiş Türk halkı. Ama 2. bir soru daha var Metropoll’un sorduğu. Diyor ki; Sizce son yıllarda Atatürk daha iyi mi anlaşılıyor, daha mı kötü anlaşılıyor? Yani, o vefasız insanlar, o nankörlerin yaptığı kampanya ne kadar etkili oldu, onun sonucunu ölçmeye çalışıyor. Şimdi dikkatle dinleyin. Türk halkının yüzde 73’ü son yıllarda Atatürk bu ülkede daha iyi anlaşıldı diyor. Bu da kapak olsun. O vefasız, o nakörlüğü yapan, o vefasız insanlara karşı. Evet, geçen hafta sonunda ciddi bir araştırma şirketinden gelen Atatürk ile ilgili bu sonuçlar, Türk halkının verdiği bu cevap içimi rahatlattı ve geleceğe daha umutla bakamama yol açtı. Hiç korkmayın, Türkiye’nin geleceği daha aydınlık, daha güzel olacak.”

Numberone.com.tr

29.11.2021/11:00

Haber

İlginizi Çekebilir