Adele, son albümüyle rekor kırmaya devam ediyor

Grammy ödüllü şarkıcı Adele’in yeni albümü ’30’, 2021’de yayınlanan herhangi bir albümün en büyük açılış haftasına sahip. 33 yaşındaki şarkıcı, ilk haftasında çoğunlukla CD’lerden ve indirmelerden olmak üzere 838.000 kopya sattığı bildirilen 30 ile hayranlarından ve eleştirmenlerden tam not aldığını gösteriyor.

Adele, son albümüyle başarıyı bir kez daha yakalasa da, Kasım 2015’te piyasaya sürüldüğünde 25’in sattığı 3,8 milyon kopyadan daha düşük bir sayıya sahip. Adele’in üçüncü albümü 25, ilk yılında dünya çapında 18 milyon kopya satmıştı.

MCR Data’ya göre, yalnızca ABD’deki albüm satışları, 2007’de satılan 507 milyon adetten 2020’ye kadar 102 milyona kadar ve arada her yıl düşüş görüldü.

“BİZ ÖLMEKTE OLAN BİR TÜRÜZ”

Adele, geri dönüş şarkısı ‘Easy On Me’ ile tarih yazmadan kısa bir süre önce yaptığı bir sohbette, müzik endüstrisinde ölmekte olan bir tür olduğunu belirtti. CBC radyo programında konuşan Adele, “Biz ölmekte olan bir türüz. 10 kişi gibiydik. Biliyorsunuz, bir daha o kadar çoğumuzun bizim yaptığımız gibi yaparak zirvede olacağını sanmıyorum.” dedi.

Daha sonra sosyal medyanın modern dünyada müzik endüstrisinde bir iz bırakamamasında büyük rol oynadığını öne sürdü.

Son sohbetinden önce, Adele’in Easy on Me adlı şarkısıyla crossover listelerinde tarih yazdığı ortaya çıktı. Şarkıcının dördüncü stüdyo albümü 30’daki parçası, Billboard Hot 100’deki ilk çıkışından sadece haftalar sonra Country Airplay’e indi.

Numberone.com.tr

30.11.2021/16:32

Haber

İlginizi Çekebilir