Virgil Abloh’un ölümü moda dünyasını yasa boğdu

Dünyaca ünlü modacı Virgil Abloh, 41 yaşında yaşamını yitirdi. “Moda dünyasını dönüştüren isim” olarak bilinen Gana asıllı ABD’li tasarımcı Virgil Abloh, hayranlarını ve moda dünyasını yasa boğdu… Son yıllarda moda dünyasının zirvesine büyük bir hızla çıkan 41 yaşındaki Abloh’un iki yıldır kanser tedavisi gördüğü ve bu hastalıkla mücadeleyi kaybettiği duyuruldu.

Abloh’un iki yıldır kanserle mücadele ettiği belirtilirken bu hastalığı kamuoyuna duyurmadığı belirtildi. Bir Afro-Amerikalı olarak moda dünyasının en ünlü markalarından Louis Vuitton’un kreatif direktörü olarak görev alan Abloh 2018 yılından beri bu görevi üstleniyordu.

Off-White isimli markayı kuran ve LVMH’nin bu yılın başında yüzde 60’ını satın aldığı Abloh, aynı zamanda Kanye West ile birlikte de çalışmıştı. Abloh, son dönemde Nike ile yaptığı ayakkabı ve tasarımlarla da adından sıkça bahsettirmişti.

Ünlü modacı, Louis Vuitton’a sokak modasını getirerek dikkatleri üzerine çekti.

Chicago’da dünyaya gelen Abloh hakkında Louis Vuitton’un milyarder patronu Bernard Arnault, “Virgil sadece harika bir tasarımcı değildi, bir vizyonerdi ve ayrıca çok güzel bir ruhu ve harika bir bilgeliği vardı” dedi.

Bir terzi olan annesinden dikişin inceliklerini öğrenen Abloh, Winconsin-Madison Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Illinois Teknoloji Enstitüsü’nde mimarlık üzerine master yaptı. Abloh, Kanye West ile birlikte Fendi’nin merkezi Roma’da stajyerlik de yaptı.

2010’da Kanye West’in kreatif ajansı Donda’da kreatif direktör olarak çalışan Abloh, West’in Yeezus ve My Beautiful Dark Twisted Fantasy albümlerinin kapaklarını da tasarladı.

2018’de Louis Vuitton’da göreve başlaması ise moda dünyasında gündem oldu. Zira bu birliktelik sokak modası ile lüks modayı bir araya getirdi.

New York Times, Abloh’un Chicago’da yaşamını yitirdiğini açıklarken eşi Sannon, çocukları Lowe ve Grey, kız kardeşi Edwina ve ebeveynleri Nee ve Eunice’in yanlarında olduğunu da aktardı.

Abloh’un ölümüyle ilgili olarak da Instagram hesabından, “İki yılı aşkın bir süredir Virgil, nadir görülen ve saldırgan bir kanser türü olan angiosarkom ile mücadele ediyordu. 2019’da tanısı koyulan bu hastalıkla mücadelesini gizlice yapmayı tercih etti” denildi.

Numberone.com.tr

30.11.2021/15:24

Haber

İlginizi Çekebilir