Ertuğrul Özkök’ten günün yorumu: Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin yanından bildirdi

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Özkök, Number1‘deki sesli köşesinde bugün, yenip tip koronavirüs (Kovid-19) karşı aşı geliştiren, BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci‘nin kendisine aktardığı bilgileri paylaştı. BioNTech aşısının mucitleriyle Almaya’da ödül töreninde bir araya gelen Özkök, Uğur Şahin’in paylaştığı 3 önemli mesajdan bahsetti.

UĞUR ŞAHİN: ÖNÜMÜZDEKİ 4 AY ÇİRKİN GEÇECEK

Özkök, sesli köşesinde şu cümleleri aktardı:

“Bugün size çok özel bir yorum yapacağım. Çünkü yorumumu Almanya’nın Mannheim şehrinden yapıyorum. Dün gece orada çok güzel bir törene davetliydim. Aydın Doğan Vakfı, BioNTech aşısını bulan Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e büyük ödülü verdi. İşte o ödül sırasında her ikisiyle de sohbet yapma imkanım oldu. Bir kere önce bazı küçük ayrıntılar vereyim. Törenin yapıldığı salona girmeden önce hepimize çok hızlı sonuç veren bir test yapıldı. Negatif veya pozitif olmadığımız belirlendi. Allaha şükür hepimiz negatif çıktık. Sonra içeride kendileriyle çok güzel sohbetler yaptık. Bir kere önceden yine şunu söyleyeyim; Her ikisi de olağanüstü sempatik, olağanüstü mütevazi, cana yakın ve sıcak insanlar. Oysa ben fotoğraflarında daha mesafeli gibi bir hisse kapılmıştım onlarla.

Gelelim şimdi özel mesajlara. Orada sizler için çalıştım. Birincisi; dördüncü dalganın ortasındayız diyor Prof. Uğur Şahin ve önümüzdeki 4 ay çirkin geçecek diyor. Çirkin kelimesini kullandı. Yani; zor geçecek diyor. Çünkü evlere kapanacağız. Daha sık bir arada olacağız. O yüzden diyor lütfen bütün sağlık koşullarını yerine getirmeye çalışın. İkincisi; artık diyor 3. doz yine gerekli hale geldi diyor ve bu dozu yapmayı hızlandırmakda yarar var. Peki ne sürede yapılmalı 2. dozdan sonra bu? Diyor ki; Bunun henüz kanuni bir süresi yok. Almanlar 5 ayda yapıyor, İngilizler 3 ayda. Ama diyor; her halükarda bunu hızladırmakta yarar var. Üçüncü mesajı şu: 3. dozdan sonra koruma diyor; yüzde 97’ye ulaşıyor. O nedenle 3. dozu yaptırmak gerekli diyor. Bu arada bazı başka bilgiler de verdiler. Mesela böyle bir pandeminin geldiğini, 2020 yılının Ocak ayında bir gece evde fark etmişler. ‘Nasıl fark ettiniz’ diye sorduğumda Prof. Şahin, şu cevabı verdi: Matematik hocam sayesinde. Çünkü matematik hocam bana her gün zorlaşan matematik puzzle’ları veriyordu ve ben de matematik bilincinin gelişmesinde çok katkısı oldu. Önümüzde rakamlar vardı. Eğer 5+3 bilime göre 8 ediyor ama çoğunluk size 7 diyorsa, çoğunluğu dinlemeyeceksiniz. Bilimin emrettiği yoldan gideceksiniz ve ona bakacaksınız. Ona baktık ve pandeminin geldiğini anladık diyor. Evet, güzel bir geceden size akataracağım özel bilgiler bunlar.”

Numberone.com.tr

01.12.2021/13:24

Haber

İlginizi Çekebilir