Kadın Tenisçiler Birliği Peng Shuai için harekete geçti: Çin’deki tüm turnuvalar iptal

Merkezi ABD’de bulunan Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) Başkanı ve CEO’su Steve Simon, Hong Kong dahil Çin’de yapılması planlanan tüm turnuvaların askıya alındığını duyurdu.

“CİDDİ ŞÜPHELERİM VAR”

WTA Başkanı Steve Simon yaptığı açıklamada, “Peng’in nerede olduğunu bildiğimiz halde, onun özgür, güvende ve sansüre, zorlamaya ve gözdağına maruz kalmadığına dair ciddi şüphelerim var” dedi.

“DERHAL ASKIYA ALINDIĞINI DUYURUYORUM”

Simon ayrıca, “Sonuç olarak ve WTA Yönetim Kurulu’nun tam desteğiyle, Hong Kong da dahil olmak üzere Çin’deki tüm WTA turnuvalarının derhal askıya alındığını duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

VİCDANI RAHAT ETMEYECEK

WTA Başkanı Simon basın açıklamasında ayrıca, “Peng Shuai’nin özgürce iletişim kurmasına izin verilmezken ve cinsel saldırı iddiasıyla çelişmesi için baskı altındayken, vicdanım rahat bir şekilde sporcularımızdan orada yarışmalarını nasıl isteyebileceğimi anlamıyorum. Mevcut durum göz önüne alındığında, 2022’de Çin’de etkinlikler düzenlersek tüm oyuncularımızın ve personelimizin karşılaşabileceği risklerden de büyük endişe duyuyorum” diye konuştu.

Peng (35), Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli’yi kendisine uzun süre cinsel tacizde bulunduğunu açıklamış ve üç hafta boyunca kamuoyundan kaybolmuştu. Sosyal medya paylaşımları durdurulan ve kaldırılan Peng için WTA ve bazı ünlü tenisçiler, kamuoyuna endişelerini dile getirmişti. Bunun üzerine Peng, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile online bağlantı ile görüşmüştü. Ancak WTA, bunun yeterli olmadığını belirterek Çinli yetkililerden cinsel tacizle ilgili şeffaf bir soruşturma talebinde bulundu.

Numberone.com.tr

02.12.2021/17:56

Haber

İlginizi Çekebilir