Kainat Güzellik Yarışması’nda Filistin gerilimi: Yunan güzelden sert çıkış

Bu yıl İsrail’in Eilat kentinde düzenlenecek ve Türkiye’den de katılımın olduğu Miss Universe (Kainat Güzellik Yarışması) öncesinde kriz yaşanıyor…

Yunanistan’ı temsil etmeye hak kazanan 22 yaşındaki güzel Rafaela Plastira, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı sistematik şiddet ve ayrımcılık sebebiyle etkinliği boykot edeceğini açıkladı.

Güzellik yarışmasını boykot eden Yunan güzel, “Kararımın arkasındayım” dedi.

YUNANİSTAN: ZATEN PLASTİRA’YI SEÇMEYECEKTİK

Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenemeyen etkinliğe katılmayacağını açıklayan Plastira’ya yanıt ise Yunanistan’ın temsilcisini seçecek Star GS Hellas isimli organizasyon şirketinden geldi. Şirket sözcüsü Giorgos Kouvaris, “Zaten Plastira’yı seçmeyecektik. Kendisi öyle sanmış olabilir ama onu seçmeyi düşünmemiştik” dedi. Yunanistan, Plastira yerine Sofia Arapogianni’yi gönderme kararı alırken Plastira, “Kouvaris göreve yeni başladı. Ondan önce yönetimde olanlar beni seçmişti” açıklamasını yaptı.

“FİLİSİTİN SONSUZA KADAR KALBİMDE YAŞIYOR”

Plastira, kararının arkasında olduğunu da söylerken, “Filistin’de yaşamıyor olabilirim fakat Filistin sonsuza dek kalbimde yaşıyor” dedi.

Kasım ayında Güney Afrika hükümeti de daha önce seçtikleri Lakeland Mswane isimli kadını desteklemeyeceklerini ve etkinlikle bir bağları olmadığını açıklamıştı. Bir süre önce Malezya yönetimi de etkinliğe temsilci göndermeyeceklerini duyurmuştu.

Etkinliğe Türkiye adına Cemrenaz Turhan katılıyor.

Numberone.com.tr

02.12.2021/15:54

Haber

İlginizi Çekebilir