Ertuğrul Özkök: Yeni yılda siyasetçilerimizden bunu isteyin

Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlenen ‘Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ dün gece Zorlu PSM’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sinema, televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği tören için ünlüler kırmızı halıda sıra oluşturdu. Gazeteci-yazar Ertuğrul Özkök ise Number1’deki sesli köşesinden, enlerin seçildiği törene dair dikkat çeken bir cümleyi paylaştı. En İyi Kadın Oyuncu seçilen Ezgi Mola‘nın ödül aldığı sırada yaptığı konuşmaya değinen Özkök, Lütfen siz de yeni yılınızda ülkemize bunu dileyin.” dedi.

“SİZE O CÜMLEYİ AYNEN OKUMAK İSTİYORUM”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şunları söyledi:

“Türkiye’nin en eski sanat ödüllerinden biridir. Tam 47 yıldır veriliyor. Ben bu 47 yılın 31 yılında Hürriyet’in genel yayın yönetmeni, Hürriyet’in köşe yazarı olarak vardım. Sadece 1 yıl katılamadım törenlere. Zatüreden yatıyordum evde. Bir de geçen yıl törenler yapılmadı. Ve bu yıl ilk defa Hürriyet’in dışında bu töreni evimde, televizyon ekranından seyrettim. Çünkü artık Hürriyet çalışanı değildim, Hürriyet’ten ayrıldım ama inanın aynı takdirle izledim. Çünkü bu ödül töreni gerçekten geçmişte o kadar değerli insanalara verildi ki ve ben de o ödülleri verenlerden biri olmaktan dolayı hep gurur duydum, onur duydum. Ajda Pekkan’ından Sezen Aksu’suna kadar, Orhan Gencebay’ından türkücülerine, sanatçılarına, en genç sanatçılarına kadar birçok insan ödüllendirildi bu törende.

Dün akşam ki ödül töreninde çok hoşuma giden bir sahne vardı. Ödüllerden biri, Türkiye’de son yıllarda en sevdiğim sanatçılardan biri olan Ezgi Mola‘ya verildi ve Ezgi Mola ödülü alırken çok güzel bir yeni yıl dileğinde bulundu. Size o cümleyi aynen okumak istiyorum: “Birbirimizi ötekileştirmediğimiz, her ne düşünürsek düşünelim birbirimize iyi geldiğimiz bir sene olsun.” Evet aynen böyle dedi. Ben de aynı şeyleri tekrarlıyorum. Aynı duygularla ve aynı güçle söylüyorum. Lütfen siz de yeni yılınızda ülkemize bunu dileyin. Siyasetçilerimizden bunu isteyin. Siyasetçilerimizin dillerini düzeltmelerini, birbirlerini ötekileştirici hitaplardan, iftiralardan, hakaretlerden vazgeçmelerini telkin edin. Ama her şeyden önce kendiniz bunu çevrenizle ilgili uygulamaya başlayın.”

Numberone.com.tr

06.12.2021/12:31

Haber

İlginizi Çekebilir