Ertuğrul Özkök anlattı: “Buraya para bulmaya mı geldiniz?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Katar arasındaki Yüksek Stratejik Komite’nin Yedinci Toplantısı’na katılmak üzere dün Katar’ın başkenti Doha’ya gitti. Erdoğan’ın resmi Katar ziyareti öncesinde başkent Doha’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Sani ortak basın toplantısı düzenledi. Haftaiçi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ndan Number1 dinleyicilerine seslenen gazeteci-yazar Ertuğrul Özkök, bugünkü sesli köşesinde, Reuters muhabirinin Bakan Çavuşoğlu’na sorduğu sorudan bahsetti. Özkök, “Biraz ağır ima yüklü soru bu.” dedi.

“TRT, TÜRK HALKININ O CEVABI DUYMASINI ADETA İSTEMEDİ”

“Dışişleri Bakanı gayet normal bir cevap verdi” diyen Ertuğrul Özkök, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti sırasında ilginç bir olay yaşandı. Cumhurbaşkanı’na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik ediyor ve Çavuşoğlu orada Katar Dışişleri Bakanı ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. O toplantı sırasında Reuters muhabiri Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na şu soruyu sordu: ‘Buraya para bulmaya mı geldiniz?’ Şimdi evet ben de kabul ediyorum. Biraz ağır ima yüklü soru bu ve daha zarif sorulabilirdi bu soru. Ama nedense TRT, sorunun cevap kısmını sansürledi ve orada bıraktı. Türk halkının o cevabı duymasını adeta istemedi. Niye böyle yaptı hiç anlamış değilim. Çünkü Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, gayet normal bir cevap verdi ona. Dedi ki: ‘Hayır biz buraya para bulmaya gelmedik. Körfez ülkeleriyle ilişkilerimiz arttırmak ve aramızda ortak yatırım imkanları var mı, yok mu onu görmeye geldik.’ dedi. Dolayısıyla verilecek çok da güzel bir cevaptı.

Şimdi bakın bir süredir şunu gözlüyorum: Türkiye’nin Arap ülkeleriyle tekrar iyi ilişkiler kurması konusunda muhalefetten bazı eleştiriler geliyor. Bu eleştirilerin bir kısmı haklı olabilir çünkü geçmişteki o politikalarda çok büyük yanlışlıklar vardı ama bugün geldiğimiz noktada artık bunları, geçmişte şöyle demiştiniz de, bugün de böyle demiştiniz de demek yerine, evet bugün yapılan doğrudur demek bence çok daha Türkiye açısından geçerli, faydalı bir anlayış olur. Neden derseniz; zaten bu geçmişteki politikaların eleştirilmesini de içeriyor. Ayrıca bu gelişmeler sonucunda bütün bölgede siyasi İslam’ın yani Müslüman Kardeşler Hareketi ve İhvan’ın artık yavaş yavaş bölge siyasetinden çekilmesinin de ileride çok olumlu sonuçlarını göreceğiz. Bu da bir başka neden. Ve ayrıca bir şey daha var. Bu gelişmeler büyük bir ihtimalle Suriye’deki sorunun çözümü konusunda da çok olumlu bir zemin oluşturmaya adaydır.”

Numberone.com.tr

07.12.2021/14:02

Haber

İlginizi Çekebilir