Formula 1’de Verstappen – Hamilton savaşı son yarışa taşındı!

Formula 1‘de oldukça olaylı bir Suudi Arabistan Grand Prix‘i geride kaldı. Yarışı kazanan Lewis Hamilton, Max Verstappen ile puanları eşitledi. Son yarış önümüzdeki hafta Abu Dabi’de yapılacak. Biz Suudi Arabistan yarışına geri dönelim ve yaşanan olaylara derinlemesine bakalım. Yarış anındaki telsiz konuşmaları, Verstappen ile Hamilton’ın iki kez temas etmesi, yarış sonrası yapılan açıklamalar ve Verstappen’e yarış sırasında 5, yarış sonrasında gece saatlerinde gelen 10 saniyelik cezanın detaylarına göz atalım…

Formula 1’de sondan bir önceki yarış, yeni bir pistte, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yer alan cadde pistinde koşuldu. Yarışı Lewis Hamilton kazandı ve şampiyona liderliğinde bulunan Red Bull pilotu Max Verstappen ile puanları eşitledi.

Gelin birlikte olaylı yarış hafta sonu boyunca yaşananlara göz atalım…

ANTRENMANLARDA HAMILTON’A İNCELEME YAPILDI ANCAK SIRA CEZASI ÇIKMADI

Sıralama turları öncesinde yapılan 3. serbest antrenman seansinda Mercedes pilotu Lewis Hamilton, aynı tur içinde önce Pierre Gasly’nin, ardından da daha tehlikeli bir konumda Nikita Mazepin’in önünü kesti. Bu iki durumun ardından İngiliz pilot için inceleme başlatıldı ve Hamilton komiserler kuruluna çağırıldı.

Pistin cadde pisti olması, kenarlarda yüksek duvarların bulunması sebebiyle arkadan gelen aracı görmenin imkansız olması sebebiyle Hamilton’a grid(sıra) cezası çıkmadı. Onu arkasından gelen araçlar hakkında yeterli derecede uyarmayan takımına 25 bin Euro para cezası verildi.

VERSTAPPEN POLE POZİSYONUNU SON VİRAJDA KAYBETTİ

Şampiyonada 8 puanla lider bitiren Max Verstappen, sıralamanın son turunda rakibi Hamilton’dan daha iyi bir dereceyle gelirken son virajda kontrolünü kaybedip sağ arka lastiğini duvara vurarak süspansiyonunu kırdı ve pole pozisyonunu İngiliz pilota kaptırdı. Gridin ilk üç sırası ise Hamilton – Bottas – Verstappen olarak ortaya çıktı.

Formula 1de Verstappen - Hamilton savaşı son yarışa taşındı Suudi Arabistan Grand Prixsi ve şampiyonluk ihtimalleri

YARIŞIN ‘İLK’ STARTI OLAYSIZ OLDU

Cidde’de yarışın ilk startında Hamilton, liderliği koruyacak kadar iyi kalktı, Bottas da Verstappen’in önünü kapatınca takım arkadaşıyla şampiyona rakibinin arasında pozisyon aldı.

MICK SCHUMACHER’İN KAZASIYLA ORTALIK KARIŞTI

Sorunsuz başlayan yarış 10. turda karışmaya başladı. Haas pilotu Mick Schumacher, pistin kritik noktalarından birinde aracının kontrolünü kaybedip bariyerlere çarptı.

ÖNCE GÜVENLİK ARACI, ARDINDAN KIRMIZI BAYRAK! HAMILTON PİST ÜZERİ AVANTAJINI VERSTAPPEN’E KAPTIRDI

Schumacher’in kazasının ardından yarış direktörü Michael Masi, ilk olarak güvenlik aracını piste yolladı. Schumacher’in aracının kaza yaptığı noktadan kaldırılması ve bariyerlerin onarılması gerektiği için 3 tur sonra ‘kırmızı bayrak’ kararı çıktı ve pilotlar pit yolunda sıralanmak üzere çağırıldı.

Yarışa orta hamur lastiklerle başlayan Hamilton ve Bottas, güvenlik aracı periyodunu fırsat bilip pit’e girdi ve sert lastikleri taktı. Orta hamurlu Verstappen ise risk aldı ve devam ederek liderliğe yükseldi. Kırmızı bayrağın çıkmasıyla pite dönen Verstappen, sert lastiğe geçiş için zaman kaybetmemiş oldu ve rakibi Hamilton’a karşı liderliği ve pist üzerin avantajı aldı.

Kaynak: Hürriyet

Numberone.com.tr

08.12.2021/10:39

Haber

İlginizi Çekebilir