Instagram, ‘beni kapat yürüyüşe çık, egzersiz yap’ diyecek

Bir süredir gençlerin ve çocukların zihinsel sağlığına zarar verdiği için suçlanan sosyal medya platformu Instagram, bu imajını düzeltmek adına hizmet politikalarında değişikliğe gidiyor.

Instagram bundan böyle belli bir konuya dair sayfalarda fazla vakit geçiren kullanıcıların diğer konulara yönelmelerini sağlamak için ekrana pop-up (aniden gelen) mesajlar yollayacak.

ARA VERMELERİ İSTENECEK

Aynı zamanda platformda aralıksız 10, 20 ya da 30 dakika geçiren kullanıcılardan da mesajla biraz ara vermeleri istenecek ve kullanıcılara sosyal medyaya alternatif olarak yürüyüşe çıkmak, nefes egzersizleri yapmak gibi aktivitelere yönelebilecekleri söylenecek.

“SİZE INSTAGRAM’DA O KADAR VAKİT HARCAMIYORMUŞSUNUZ GİBİ GELEBİLİR”

Sputnik’in haberine göre, Instagram yetkilisi Vaishnavi J bir röportajında şu ifadeleri kullandı:

“Platformda çok vakit geçirdiğinizde- örneğin 20 dakika oldukça uzun bir süre- kullanıcının telefonu elinden bırakması için küçük bir hatırlatma yapılması çok değerli. Size Instagram’da o kadar da çok zaman harcamıyormuşsunuz gibi gelebilir çünkü o 20 dakikada 5-6 farklı şey yapıyor oluyorsunuz.”

Instagram bu özelliği geçen ay test etmeye başlamış ama istatistik açıklamamıştı.

SIZDIRILAN BELGEDE YAZIYORDU

Bir süre önce Facebook çalışanı Frances Haugen tarafından sızdırılan şirket içi belgelerle, Instagram ve Facebook’un gençlerin vücut algısı, uyku, kaygıdan kaynaklı olumsuz zihinsel ve psikolojik etkileri olabileceğini bildiği ancak bir adım atmadığı ortaya çıkmıştı.

SENATO ÖNÜNDE İFADE VERECEK

Öte yandan Instagram CEO’su Adam Mosseri, Instagram’ın çocukların ve gençlerin akıl sağlığına olumsuz etkileri olduğu yönünde eleştirilerin karşısında şirketin attığı adımları açıklamak üzere ABD Senatosu önünde bugün ifade verecek.

Numberone.com.tr

08.12.2021/10:08

Haber

İlginizi Çekebilir