Max Verstappen doğuştan yarış pilotu: Babası anlatıyor

Formula 1 pilotu Max Verstappen’in ailesi onu bir yarış pilotu olacağını ilk fark ettiğinde Verstappen 2 yaşındaydı.

Bu hafta sonu Lewis Hamilton‘ın Formula 1 dünya şampiyonu olarak saltanatına son verebilme ihtimali konuşulan Verstappen‘in, bir yarışta iki podyum kazanan eski bir grand prix yarışçısı olan babası Jos Verstappen, oğlu için, “her gün dörtlü bisikletle bahçedeydi” dedi.

SÜREKLİ ATV KULLANIYORDU

Max Verstappen için babası Jos Verstappen, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sürekli araba kullanıyordu. Motorla ilgili bir hissi vardı. ATV, elektrikli cip, bilirsiniz, çocuklar için küçük şeyler. Her zaman ATV kullanmakla meşguldü. Her gün üzerinde olması gerekiyordu.”

BABASI 6 YAŞINDA BAŞLAMASINI İSTEDİ

Jos Verstappen şöyle anlatıyor:

“Onun çok erken olduğu için başlamasını istemedim. Altı civarında başlamasını istedim. Bence bu başlamak için iyi bir yaş. En azından biraz daha iyi anlıyorlar.”

“İŞTE HER ŞEY O ZAMAN BAŞLADI”

Ama küçük Max’in başka fikirleri vardı. Bahçedeki ATV olayından birkaç yıl sonra Jos, telefonu çaldığında kendi yarış takımıyla Kanada’da yarıştaydı. Max, aile üyeleriyle birlikte Belçika’nın Genk kentindeki evlerinin yakınında bir yarış pistindeydi babasını aradığında. Jos, “Yarı ağlıyordu” diye hatırlıyor ve “Dört buçuk yaşındaydı ve araba kullanmak istedi. İşte her şey o zaman başladı.” ifadelerini kullandı.

Numberone.com.tr

09.12.2021/16:49

Haber

İlginizi Çekebilir