Teknoloji devi yeni projesi için Jennifer Lawrence’yi seçti

Teknoloji devi Apple, Theranos’un eski CEO’su Elizabeth Holmes hakkında bir film çekeceğini ve başrolde Açlık Oyunları ile ünlenen Jennifer Lawrence’ın olacağını söyledi.

Yine Lawrence’ın başrolde olduğu Netflix yapımı Don’t Look Up’ı da yöneten Adam McKay tarafından yönetilecek olan film, eski Wall Street Journal muhabiri John Carreyrou’nun en çok satan kitabı, Kötü Kan: Bir Silikon Vadisi Girişimindeki Sırlar ve Yalanlar’a (Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup) dayanacak.

Holmes, şu anda Theranos’un kan testi teknolojisi için yatırımcılara iddia ettiği standartları karşılamadığı keşfedildikten sonra 11 tane elektronik dolandırıcılık ve elektronik dolandırıcılık yapmak için komplo kurma suçlamalarıyla karşı karşıya.

Dolandırıcılık, ortaya çıkmadan önce Theranos 9 milyar dolar değerindeydi ve Holmes, kendi kendini yetiştiren en genç milyarder olarak anılıyordu. Hatta Fortune’un 40 yaş altı en zengin kadın girişimcileri arasında yer aldı. Dolandırıcılık suçlamaları ortaya çıkınca da 2016’da Holmes, dünyanın en hayâl kırıklığı yaratan liderlerinden biri seçildi. Suçlu bulunursa 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Numberone.com.tr

10.12.2021/12:05

Haber

İlginizi Çekebilir