Ertuğrul Özkök anlattı: Dolarla ezan arasındaki ilişki

Türk Lirasının (TL), Amerikan doları ve Euro karşısındaki değer kaybı katlanarak devam ediyor. Ülkede, dün 2022 yılının asgari ücretinin belli olmasının ardından yeni zamlar ve ekonominin geldiği durum, gündemde sarsılmaz bir yer açtı. En büyük gündem maddesi olan ekonomi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünde de konuşulan en önemli konular arasında.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı’nın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşma ise gündem oldu. Muhalefetin ekonomik anlamdaki eleştirilerine kürsüden yanıt veren AK Partili Samancı, “Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz” diye konuştu.

Number1 FM‘de hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen gazeteci-yazar Ertuğrul Özkök, Samancı’nın bu sözlerine değindi. Özkök, “AKP’li bir kadın milletvekili çıktı ve günün en önemli lafını patlattı” dedi.

“BÖYLE HARİKA BİR FİKİR VAR”

“Yani dolarla ezan arasındaki ilişkiyi doğrusu hiç anlamadım.” diyen Ertuğrul Özkök, sesli köşesinden şu sözleri aktardı:

“Biliyorsunuz buradaki yorumlarımda mümkün olduğunca günlük siyasetten kaçınmaya çalışıyorum ama bazı olaylar var ki siyasetin ötesine taşıyor beni. Bir komediye geçiyor ve o zaman gülmeye başlıyorum ve gülmeye başlayınca da bu keyfi sizinle paylaşmak istiyorum. Mesela, doların kurunun yükselmesi… Dolar kuru 16 liraya dayandı ve artık birtakım insanlarda her şey başka çizginin ötesine geçti. Haydi dans demeye başladılar. Ama bu arada gerçekten ülkenin başından sonuna bir komedi, bir Fars dünyası da başladı. Yani gerçekten komedi denilebilecek olaylar yaşıyoruz.

Mesela eski bir siyasetçi çıkıyor diyor ki; madem Amerikalıların doları var, boşu boşuna Amerikan dolarına para harcayacağımıza kendi dolarımızı basalım. Türkler kendi bastığımız kendi dolarımızla gitsinler bu doları alsınlar. 1 dolar 1 Türk Lirası olsun. Böyle harika bir fikir var. Yani YTL vardı (Yeni Türk Lirası) artık eskidi kalmadı öyle bir şey. Şimdi bir de DTL olacak. Ama tabi daha da güzeli dün mecliste yaşandı ve muhalefet milletvekilleri eleştirmeye başlayınca AKP’li bir kadın milletvekili çıktı ve günün en önemli lafını patlattı: ‘Ezan susmayacaktır, ezanı susturmayacaksınız.’ Yani dolarla ezan arasındaki ilişkiyi doğrusu hiç anlamadım. Ama bir şey söyleyeyim; İstanbul seçimleri sırasında ezan laflarını, beka laflarını, devletin bölünmesi laflarını çok işittik, bir işe yaramadı. Yani dolar kuru karşısında ezanı susturamayacaksınız diye bir politikayla AKP önümüzdeki seçim stratejisini yürütmeyi düşünüyorsa bence bir kere daha düşünmelerinde yarar var. Dolar bir ekonomi meselesi. Ekonomi meseleleri; ekonomik modellerle, ekonomik önlemlerle aşılır. 2021 yılında Türkiye bunu aşmayı bildi. Kemal Derviş diye bir insan geldi ve Türkiye o zor günleri aştı. Bundan sonrası da ancak böyle akılcı politikalarla aşılabilir.”

Numberone.com.tr

17.12.2021/14:53

Haber

İlginizi Çekebilir