Kraliçe Noel’i Sandringham’da geçirmeyecek. Windsor’da kalıyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth geleneksel Noel yemeğini iptal etti

Birkaç ay önce eşi Prens Philip’i kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth, koronavirüsün ‘endişe verici’ varyantı Omicron nedeniyle vaka sayısında hızlı bir artış yaşanması üzerine Noel yemeğini iptal etti.

İngiltere’de hızla artan koronavirüs vaka sayıları ve Omicron varyantıyla ilgili endişeler, Kraliyet ailesinin Noel planlarını da bozdu.
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Omicron vakalarındaki hızlı artış nedeniyle her yıl düzenlediği geleneksel Noel öncesi öğle yemeğini iptal etti.
Üst düzey bir saray yetkilisi, “Kraliçe iptal kararından dolayı üzgün ama bunun doğru bir adım olduğuna inanıyor” dedi. Buckingham Sarayı ise kararla ilgili açıklama yapmadı.
İngiltere basınına göre Kraliçe, ailesiyle Sandringham’da yapmayı planladığı Noel tatili konusunda da sağlık uzmanlarıyla görüştükten sonra iptal etme kararı aldı.

Kraliçe Windsor’da kiliseye gitmekten kaçındı ve muhtemelen Noel Günü’nde ayinlere katılmayacak, bunun yerine özel olarak ibadet edecek.

Kraliçe geçtiğimiz çarşamba günü Norfolk’a gidecekti ama artık yolculuk yapmayacak. Kraliyet kaynağı, Windsor’da ziyaretçi alacağını ve ‘uygun yönergelere uyulacağını’ ekledi.

Galler Prensi, Cornwall Düşesi ve Cambridge Dükü ve Düşesi’nin Noel’i nerede geçireceği henüz doğrulanmadı.

Kraliçe 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip, geçen nisanda 99 yaşında hayatını kaybetmişti.
İngiltere’de dün yeni Kovid-19 vaka sayısı 77 bini aştı. Omicron varyantı nedeniyle hastanede tedavi görenlerin sayısıysa 15’e ulaştı.
İngiltere hükümetinin baş sağlık danışmanı Profesör Chris Whitty, bulaşıcılık etkisi yüksek Omicron varyantı nedeniyle halka Noel’de sosyal temasa dikkat etme çağrısı yaptı. Whitty, günlük hastanede yatış sayısının, ikinci dalgadaki 4538 rakamını aşabileceğini vurguladı.

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir