Ertuğrul Özkök umut aşıladı: “Hayatın gerçekleriyle karşılaşacağız ama unutmayın”

Gazeteci-yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bugün, ünlü müzisyen Fikret Kızılok‘un şarkısına yer verdi. Kızılok’un ‘Bu Harmanım Bu Akşam’ isimli parçasının ardından konuşmasına başlayan Özkök, “Yılbaşına kadar geçen zamanımı işte bu ışıklı dünyamda yaşamaya çalışırım.” dedi.

2023 seçimlerinden de bahseden Ertuğrul Özkök, “Kendi açımızdan en güzel oyu vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE UYGUN İNSANLARI GETİRDİ VE YOLUNU BULDU”

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda şu ifadeleri kullandı:

“(Fikret Kızılok- ‘Bu Harmanım Bu Akşam’ çalıyor…) İyi günler… Rahmetli Fikret Kızılok’un en sevdiğim şarkılarından biri bu. Adı: ‘Bir Harmanım Bu Akşam’. Gerçi biraz hüzünlü bir şarkıdır ama yine de bir cümlesi var ki insana çok umut veriyor. Her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı vardır. Dün gece yılın en uzun gecesini yaşadık: 21 Aralıktı… Ve bugünden itibaren günler uzamaya başladı. Ben karanlığı değil, aydınlığı seven insanlardan olduğum için her 21 Aralık gecesinin ertesi sabahı benim içimde bir umut belirir ve yılbaşına kadar içimdeki o umutla yaşarım. İçimdeki bütün ışıkları açar içimdeki bütün karanlıkları da bir parantez alırım ve yılbaşına kadar geçen zamanımı işte bu ışıklı dünyamda yaşamaya çalışırım.

Ondan sonra hayatın gerçekleri tekrar önüme çıkar. Ama bakın çok kötü 2 yıl geçirdik. Pandemiler, ekonomik krizler, hayat pahalılıkları, yani birçok şey… Kadına karşı şiddetler… Göçler, şunlar bunlar… Yani her şey şuramıza kadar geldi ama Fikret Kızılok’un şarkısında söylendiği gibi; yine de bir umut var: Her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı vardır. Yani önümüzdeki dönemde seçimler olacak yine vatandaşı olarak gidip seçimlerde oyumuzu kullanacağız ve kendi açımızdan en güzel oyu vereceğiz ve Türkiye’yi kim yönetecekse onu seçeceğiz. 74 yaşındayım ve hayatım boyunca çok ekonomik kriz yaşadım. Türkiye, hepsinden çıkmayı bildi. Yöntemler buldu… İnsanlar buldu… Uygun insanları getirdi ve yolunu buldu. O nedenle yılın en karanlık gecesini dün gece geçirdik artık günler uzamaya aydınlıklar uzamaya başladı. Yılbaşına kadar siz de kendinizi böyle bir paranteze alın ve güzel ışıklı bir hafta, 10 gün geçirin. Ondan sonra ne olacak? Tekrar hayatın gerçekleri de karşılaşacağız ama unutmayın; her gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı vardır.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir