Ertuğrul Özkök sordu: “Hangisi Müslümanlık bunların?”

Hafta içi her gün, Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Dubai ziyaretinde şahit olduğu olaylardan bahsetti. Hemen öncesindeki Almanya ziyaretiyle karşılaştırma yapan Özkök, bu karşılaştırmaya Türkiye’yi de ekledi. Bugünkü sesli köşesinin ana maddesi ise yılbaşı oldu. Gazeteci Özkök, “Allah aşkına hangisi Müslümanlık bunların?” diye sordu.

Ertuğrul Özkök, “Nedir bu yılbaşına karşı böyle bir düşmanlık, bu tavırlar, anlamıyorum ben. İnanın bunların Müslümanlıkla bir alakası yok.” dedi.

“NE VAR BUNU KUTLAMAKTA ALLAH AŞKINA?”

Özkök, konuya ilişkin konuşmasının tamamında şu ifadelere yer verdi:

“Geçen hafta Cuma sabahı çok erken saatlerde Dubai Havaalanı’na indiğimde beni şaşırtan bir olayla karşılaştım. Aniden ezan okunmaya başladı. Evet sabah ezanı. Yani bizim camilerde hoparlörlerden duyduğumuz ezanın aynısı, Dubai’nin modern havaalanının ortasında da yankılanıyordu. Sonra ezan bitti, arkasından ne başladı biliyor musunuz? Jingle bells jingle bells, yani Christmas şarkısı başladı. Vallahi şaşırdım yani Müslüman bir ülke. Cuma günleri tatil. O gün Cuma tatili yani Müslüman tatili uyguluyorlar ama ezandan sonra Jingle Bells geliyor. 2 buçuk gün şehirde kaldım ve o iki buçuk gün boyunca gittiğim bütün yollar cıvıl cıvıl ışıl ışıl yanıyordu yeni yıl ışıkları. Otellerin gittiğim hepsinin lobilerinde, alışveriş merkezlerinde, devasa Christmas yeni yıl ağaçları vardı ışıl ışıl. Ve her tarafta Christmas şarkıları çalıyordu… Sonra dönüşe geçtik. Dönüşte havaalanına girdiğimde yine bir ezana rastladım ve arkasından yine Christmas şarkıları başladı. Bildiğimiz Hristiyan Christmas şarkıları…

Ayrıca kaldığım otelin tam karşısında bir Christmas pazarı vardı. Yani şu Noel eşyaları satan, hediyeleri satan mağazalardan… Oysa 3 hafta önce Almanya’da gittiğimde Mainz şerinde, Christmas pazarı çok sönüktü. Pandemi ve terör saldırıları dolayısıyla daha sönük bir Christmas pazarı vardı. Tabii Türkiye’ye dönünce karşılaştığım ilk şey; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yılbaşı kutlamalarının dinen caiz olmadığı yolundaki açıklamasıydı. Arkasından da bir AVM’de, yeni yıl yılbaşı ağacını tekmeleyen kadın görüntüleri geldi. Allah aşkına hangisi Müslümanlık bunların? Yılbaşı, benim çocukluğumdan beri İzmir’de ailecek bir araya geldiğimiz, hepimizin bir arada olduğu en mutlu gecelerimizden biriydi. Evimizdeki ışıkları yakardık… Radyoları dinlerdik… Tombala oynardık… Babam bize muz alırdı o gecelerde… Mutluyduk biz… Nedir bu yılbaşına karşı böyle bir düşmanlık, bu tavırlar, anlamıyorum ben. İnanın bunların Müslümanlıkla bir alakası yok. Çünkü yılbaşı hepimizin yılbaşısı… Ve bir yıl bitiyor, iyi dileklerle yeni yıla giriyoruz. Ne var bunu kutlamakta Allah aşkına?”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir