Ertuğrul Özkök: “O bildiğiniz arabalardan değil”

Türkiye’nin yerli otomobili (TOGG), dün ilk kez tanıtıldı. Gemlik’teki üretim tesisinde yerli arabanın tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Son hali burada sergilenen TOGG’un geldiği aşamayla alakalı bilgiler paylaşıldı.

Tamamlanmış halinin ilk kez sergilendiği TOGG fabrikasındaki bu tanıtımda yer alan gazetecilerden biri de, hafta içi her gün Number1 FM‘de ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen Ertuğrul Özkök oldu. Özkök, sesli köşesinde bugün, TOGG fabrikasına yaptığı bu ziyaretten bahsetti. “5-6 Gazeteciyle birlikte bu tarihi ana tanık olduk” diyen Ertuğrul Özkök, yerli araba hakkında bilgiler verdi.

“KAPISINI AÇTIM VE HAYIRLI OLSUN DİYEREK İÇİNE OTURDUM”

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda şunları aktardı:

“Şu karanlık günlerde bana umut veren bir olaya tanık oldum. Türkiye’nin ilk milli ve yerli arabası TOGG’un tamamlanmış halinin ilk tanıtımıydı bu. 5-6 gazeteci ile birlikte bu tarihi ana tanık olduk. Bu TOGG’un başındaki CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş bize bilgi verdi. Önce Mehmet Gürcan Karakaş’tan başlayayım. Bosh Grubu’ndan Almanya’dan gelmiş, gerçekten işini iyi bilen, heyecanlı ve elektriğini insanlara aktaran ve vizyoner bir insan.

Şimdi bu araba ile ilgili size mesela birkaç bilgi vereyim; Bir kere arabayı kapısını açtım ve hayırlı olsun diyerek içine oturdum. Gerçekten bu artık bildiğimiz bir araba değil. Bu bir teknoloji ürünü. Yani bildiğimiz işte eşya sesi bilmem nesi vitesi olan o bildiğimiz arabalardan değil, bir teknoloji ürünü. Tamamen elektrikle çalışıyor. Ön paneli bir uçtan öbür uca uzanan bir bilgi işlem merkezi. İçinde eğlence ekranları var. Kontrol ekranları var. Her şey oradan yönetiliyor ve bu arabanın yapılmasına hakim olan espri de, tabii ki kurucu ortakların da rolü var. Bunlar Turkcell, Zorlu Holding, Anadolu Endüstri Holding ve Tosyalı Holding… Ve onlar dün çok enteresan bir şey söylediler: Üç buçuk milyar dolara yakın bir yatırım olacak bunda ve kurucu ortakların hiçbiri 15 yıl boyunca tek kuruş buradan para beklemiyor, kar beklemiyor, böyle bir vizyonla… Ama beni en çok heyecanlandıran vizyonu yine CEO Karakaş verdi. Çünkü bu araba ilk defa önümüzdeki yıl Las Vegas fuarında sergilenecek.

Niye Las Vegas? Neden Detroit gibi, Cenevre gibi dünyaca ünlü otomobil fuarları değil? CEO Karakaş’ın vizyonu orada ortaya çıkıyor. Diyor ki; Çünkü bu klasik bir araba değil, bir teknoloji ürünü ve Las Vegas’ta bir teknoloji fuarı. Dünyanın en önemli teknoloji fuarı. Biz arabamızı ilk defa bir teknoloji harikası olarak orada sunacağız diyor umutla ve gurur ayrıldım dur oradan.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir