Ertuğrul Özkök: “Biraz saf olmak gerekiyor”

Yeni yılın ilk iş günü bugün itibariyle başladı. 2022 yılı için herkes, birbirinden renkli mesajlar paylaştı, iyi dilekler de bulundu… Halkın umutlarla, beklentilerle yada bu düşüncelere çok uzak duygularla girdiği bu yıla dair bir mesaj da gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten geldi. Özkök, Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günü Yorumu’ isimli sesli köşesinden yeni yıla dair düşüncülerini aktararak, devam eden Kovid-19 pandemisi ve Omicron varyantıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Bu yılın güzel geçeceğine dair bir umudu olmadığını belirten Özkök, “Böyle bir yılda Türkiye’nin sakin, huzur içinde olmasını beklemek için biraz saf olmak gerekiyor.” dedi.

“BU KADAR İYİMSER OLMAYALIM”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yeni yılın ilk çalışma günü. Hepinize güzel bir yıl diliyorum. Güzel bir yıl diliyorum ama içimde bu yılın güzel geçeceğine dair de çok büyük çok coşkulu umutlar yok doğrusu. İyimser bir insanım ama seçim yılına gidiyoruz yani seçim atmosferi yılına giriyoruz. Böyle bir yılda Türkiye’nin sakin huzur içinde olmasını beklemek için biraz saf olmak gerekiyor.

Şimdi yılın birinci günü bir şey dikkatimi çekti: İngiltere’de Premier Lig maçları oynandı ve harika bir maç seyrettik. ilk günü maçı Arsenal-Manchester City maçıydı. Yani bir derbiydi. Yılın ikinci günü daha güzel bir maç seyrettik. Bu defa Chelsea-Liverpool ile karşılaştı. İspanya’da da Getafe-Real Madrid ile oynadı. Yani demek ki bu ülkelerin takımlarının oyuncuları yılbaşı gecesi eğleniyorlar. Ertesi gün insanları eğlendirecek bir maça hazırlanıyorlar. Ama bakın nasıl bir yıla giriyoruz? Bir kere şunu söyleyeyim: Etrafımda şu an ismen sayabileceğim en az 15 insan Kovid Omicron pozitif olarak iyileşmeye çalışıyor. İlk günlerinde Kovid’in şöyle bir yazı yazmıştım: Benim çevreme kadar geldi. Benim çevrede de 2 kişi Kovid oldu. Şimdi 15 kişiyi ezbere sayabilecek bir durumdayım. Bu da demek ki artık Kovid’in son aşamasında iyice yaygınlaşıyor. Ama yılbaşında yaptığım konuşmalarda, gittiğim yerlerde falan hep şunu gördüm: Şöyle bir rahatlık var; Artık sürü bağışıklığı olacak ondan sonra bitecek. Bence bu kadar iyimser olamayalım ve sürü bağışıklığı olacak diye de kendimizi bırakıp, Kovid Omicron pozitif olmayalım. Bakın yeni versiyonlar geliyor. Kovid ile beraber aynı zamanda bir grip beraber geliyorlar. Beraber geldiği zaman daha da tehlikeli olabileceğini düşünün ve o yüzden yeni yılda lütfen sosyal mesafe kurallarından, aldığınız tedbirlerden vazgeçmeyin. Bu virüs daha hayatımızdan henüz çekip gitmedi…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir