Ertuğrul Özkök o geceyi sorguladı: “Hiç merak etmez mi insan bunu?”

Dolar kuru 18 lirayı, euro ise 20 lirayı görerek tarihi zirveye ulaşmıştı. Bu ani yükselişin ardından 20 Aralık günü Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yeni döviz planını açıklamasıyla birlikte ülke, aynı gün tarihi düşüşe de şahit olmuştu. Doların düşmesini sağlayan başlıca neden olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabine toplantısının ardından yaptığı ‘kur farkını ödeme vaadi’ açıklaması gösterilmişti.

Açılanan döviz endeksli mevduat kararı ile birlikte gün içinde 18,36 ile rekor tazeleyen dolarda sert bir düşüş görülmüştü. Bu düşüşün ardından dolar ertesine güne, 11,3 seviyesinde başlamıştı.

‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden Number FM dinleyicilerine seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, bugün köşesinde, 20 Aralık gecesinden bahsetti. Özkök, “Peki kardeşim o gün 18 liradan dolar satıp da akşam 10 liradan dolar alan var mı bu ülkede? Bu kurnazlığa bu bilgiye nereden sahip olmuşlar?” diye sordu.

“GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMAK GBİ BİR ZAAFI VARDIR”

Konuyu Cem Yılmaz’ın stand-up gösterisinden bir örnekle anlatan Özkök, şu sözleri kullandı:

“Netflix geçen hafta Cem Yılmaz’ın son gösterisi olan Diamond Elit Platinum Plus adlı eseri Türkiye’de göstermeye başladı ve şu an Türkiye’de 1 numara. Gerçekten büyük keyifle izledik. Şimdi o stand-up komedisinin bir bölümü var ki çok enteresan. O bölümde Cem Yılmaz soruyor… Yahu diyor ki vatandaşa soruyorlar: 100 milyon doların olsa ne yaparsın? Vatandaşın bir kısmı diyor ki; yardım ederim, insanları kurtarırım, insanı amaçlarla kullanırım… Sonra Cem Yılmaz yine yüzünde müstehsi bir ifadeyle soruyor: Ya kardeşim diyor, ‘Sen 100 milyon doların kaç para olduğunu biliyor musun?’ ve cevabını kendi veriyor. 860 milyon TL diyor…

Şimdi bakın biz bu gösteriyi seyrederken 31 Aralık akşamı, o 100 milyon doların karşılığı; 1 milyar 300 milyon liraydı. Yani gösterinin kaydedildiği günle bizim seyrettiğimiz gün arasında aşağı yukarı değeri 2 kat daha yükselmişti doların. İnsan düşünmez mi bu durum karşısında 20 Aralık ne oldu diye? 20 Aralık’ta bu ülkede dolar önce 18 liraya çıktı. Sonra 10 liraya indi. Yani doların 10 saat içerisindeki değerinde, Cem Yılmaz’ın bütün 100 milyon dolar için verdiği toplam değer kadar bir para, değerde değişti. İnsan merak etmez mi ya? Peki kardeşim o gün 18 liradan dolar satıp da akşam 10 liradan dolar alan var mı bu ülkede? Bu kurnazlığa bu bilgiye nereden sahip olmuşlar? Allah’ın verdiği bunlara içgüdüsel bilgi mi bu? Neyin nesidir? Hiç merak etmez mi insan bunu? Ben merak ediyorum doğrusu. Bankalar Kanunu ne der bilmiyorum ben. Bunu yasaklar mı, yasaklamaz mı? Zaman geçtiği zaman bu bilgiler ortaya çıkıyor. Çünkü şöyle bir laf vardır: ‘Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir zaafı vardır.’ Ve bu zaaf aslında demokratik ülkelerin gücüdür. Yani bu da mutlaka bir gün ortaya çıkacak. Ve o 20 Aralık meşhur 20 Aralık günü ne olduğunu hep birlikte öğreneceğiz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir