Bitcoin’de son kale test edildi

Kripto para piyasasında hava bir türlü olumluya dönemiyor.
…………
Son dönemde FED tutanaklarının açıklanması ve Kazakistan’da yaşanan olayların etkisiyle sert düşüş yaşayan lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde teknik anlamda artık son kale olarak adlandırabileceğiz 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar destek bandının üst çizgisi test edildi.
…………
Son kale olarak adlandırıyoruz çünkü bu destek bölgesinin altına gelinmesi paritenin ilk aşamada 37 bin 600 dolarlara kadar gerilemesine neden olabilir. Bunun dışında bir diğer unsur paritenin bu bandın altına gelmesi durumunda yeniden düşüş kanalının içine girme riski… 
………..
Bu sebeple parite şimdi öncelikle bu destek bölgesinin üzerinde kalmaya çalışacak. Bunda başarılı olur ve 43 bin 500 dolar seviyesindeki direnç noktasını aşabilirse 44 bin 500 – 45 bin 500 bandındaki düşüş trendinin kritik direnç bölgesini kırmayı deneyebilir.
………..
Bu bölge son derece önemli. Zira 44 bin 500 – 45 bin 500 bandı paritenin 52 bin dolarlı seviyelerden başlayan düşüş trend çizgisinin direnç bölgesi konumunda. Yani bu bant kırıldığı takdirde parite üzerindeki satış baskısının ciddi şekilde azalması beklenebilir.
Mehmet Çoban
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir