Ertuğrul Özkök: “Hepimiz açısından düşünecek bir haber”

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM’de hafta içi her gün yayınlanan ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bugün, Amerikan araştırma şirketi Gallup tarafından yapılan bir araştırmanın sonucunu paylaştı. Ülke bazında ‘Dünya’daki iyimserlik ve kötümserlik’ oranı üzerine yapılan araştırma sonucundan bahseden Özkök, listede ilk 5’te yer alan ülkeleri açıkladı.

Özkök, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu listeye tepki olarak, “Yani niye bizim ülkemiz bu hale geldi?” ifadelerini kullandı.

“DÜŞÜNME ZAMANI”

Ertuğrul Özkök’ün bugünkü sesli köşesi şu şekilde:

“İyi günler. Bu hafta haftanın ilk gününe böyle iyimser, güzel, hoş, insanın içini ısıtan bir şarkıyla başlamak istedim. Romanyalı bir sanatçı, Inna’nın söylediği ‘Up’ adlı şarkıydı ve geçen yılın en güzel şarkılarından biriydi. Bununla başladım. Çünkü size vereceğim haber bunun kadar iyimser değil. Dünyanın en büyük araştırma kuruluşlarından biri olan Gallup, ‘Dünya’daki iyimserlik ve kötümserlik araştırmasını’ yayınladı. Bilin bakalım dünyada şu anda en karamsar, en kötümser insanların yaşadığı ülke neresi? Evet yanılmadınız, Türkiye.

Türkiye, bu yıl 1 numaraya çıkmış ve 34 puanla dünyanın en karamsar ülkesi haline gelmiş. Hepimiz açısından düşünecek bir haber değil mi bu Allah aşkına? Yani niye bizim ülkemiz bu hale geldi diye? Bakın bizimle birlikte ilk 5’te kimler var biliyor musunuz? Bulgaristan, Afganistan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti…  Evet işte böyle bir durum var. Yani artık Türkiye’de siyasilerin de, herksin de bu olayı dikkatle düşünmesi gerekir.

Bakın genç insanlarımızın bir çoğu yurt dışına gitmek istiyor. İnsanlarla sokaklarda konuşulduğu zaman müthiş bir karamsarlık var. Yani siyaset bundan kendini hiç sorumlu görmese, bu sorumluluğu paylaşmazsa, bu ülkede sorunun çözümü de mümkün değil. O yüzden diyorum ki; artık Türkiye’de, hem siyasi, hem ekonomik, hem sosyal, hem de kurumlar açısından düşünme zamanı geldi. Biz niye böyle bu kadar kısa bir sürede dünyanın en karamsar insanlarının yaşadığı ülke haline geldik. Hayat kısa… Hiçbir ülkenin yöneticilerinin insanlarına böyle karamsar bir hava verme hakkı olmamalı. O yüzden düşünme zamanı…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir