Bitcoin tepkisiz kalmadı

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesi yayınlarımızda üzerine ısrarla durduğumuz ve artık son kale olarak adlandırdığımız 39 bin 644 dolar seviyesindeki destek noktasını test etti. Bu noktadan şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 dolarlık bir tepki hareketi geldi. 
Teknik açıdan bu destek noktasının bu kadar milimetrik çalışması olumlu. Ancak her şey olumluya dönmüş değil. Zira yine teknik alamda bakıldığında satış baskısının devam ettiğini de söylemek gerekiyor. Çünkü parite hala 27 Aralık 2021 tarihinde 52 bin dolarlı seviyelerden başlayan düşüş trend çizgisinin etkisi altında. Bu trendin direnç noktası ise 43 bin 800 dolar seviyesine denk geliyor.
Yani paritenin düşüş trendinden çıkması için öncelikle 43 bin 800 dolar seviyesini hacimli kırması ve bu noktayı kuvvetli destek noktası haline getirmesi gerekiyor. 
Ancak şunu da söylemekte fayda var; bahsettiğimiz düşüş trendinin gerçek anlamda kırılmasının teyidi 45 bin 500 dolar seviyesinde bulunan yatay direnç noktasının geçilmesiyle alınabilir. Bunun dışındaki yükselişler tamamen tepki hareketi niteliğinden öteye gitmeyecektir.
Olumlu senaryoda; 45 bin 500 dolar seviyesini kırılması durumunda sırasıyla 46 bin 700 – 48 bin ve 49 bin 800 dolar seviyelerinde bulunan direnç noktaları hedeflenebilir.
Mehmet Çoban
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir