Direnç geçildi… Teyidi bu seviye kırılınca alınacak 

Piyasada havanın kısmen de olsa olumluya dönme çabaları var. Özellikle lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde 52 bin dolarlı seviyelerden başlayan düşüş trendinin üzerine çıkılması bu savın oluşmasında yegane etken.
Zira parite 43 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak 27 Aralık 2021 tarihinde 52 bin dolarlı seviyelerden başlattığı düşüş trend çizgisinin üzerine çıktı. Bu görünüm teknik açıdan olumlu. Bunun parite üzerindeki en temel etkisi satış baskısının azalması şeklinde olabilir. 
Ancak bu düşüş trend çizgisinin kırıldığının teyidinin alınması ve parite üzerindeki satış baskısının ciddi şekilde azalması için paritenin yine teknik anlamda 45 bin 500 dolar seviyesinin üzerine çıkıp bu noktayı tekrar kuvvetli destek seviyesi haline getirmesi şart. 
Bu gerçekleşirse sırasıyla 46 bin 700 – 48 bin ve 49 bin 800 dolar seviyelerinde bulunan direnç noktaları test edilebilir. Özellikle 45 bin 500 dolar seviyesinin üzerinde kalınması yeni yatırımcıların pariteye yatırım yapmasını sağlayabilecek etkiye sahip. Bu sebeple bu noktaya özellikle dikkat edilmeli…
Olumsuz senaryoda olası geri çekilmelerde ise 42 bin 400 – 42 bin 890 dolar bölgesi şu an için ilk önemli destek bandı konumunda bulunuyor. Bu bandın altında ise 41 bin 200 dolar seviyesi destek görevi görebilir.
Mehmet Çoban
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir