Bitcoin’de rahatlama için bu seviye kırılmalı

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde 44 bin dolarlı seviyelerin üzerinin test edilmesinin ardından gelen kar satışları paritenin tekrar 43 bin dolarlı seviyelerin altına gerilemesine neden oldu…
Parite şimdi yönünü tekrar yukarı çevirme çabasında. Bunda başarılı olabilmesi için öncelikle 43 bin 800 dolar seviyesinin üzerinde kalması şart. Bu gerçekleşirse 45 bin 500 dolar seviyesinde bulunan son derece kritik direnç noktası test edilebilir. 
Ancak şunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var; paritede 27 Aralık 2021 tarihinde 52 bin dolarlı seviyelerden başlattığı düşüş trend çizgisinin üzerine çıkıldı. Bu teknik açıdan olumlu olarak yorumlanabilir. Ancak bu düşüş trendin kırıldığının teyidi henüz alınmadı.  Bunun için 45 bin 500 dolar direnç noktasının hacimli bir şekilde kırılıp, bu noktanın kuvvetli destek noktası olması şart. Bunun dışındaki yükselişler tamamen tepki hareketi niteliğinden öteye gitmeyecektir.
Bu senaryo gerçekleşirse parite üzerindeki satış baskısının azalmasıyla birlikte 46 bin 700 dolar seviyesi ara direnç noktası olmak üzere, 48 bin ve 49 bin 800 dolar seviyeleri hedeflenebilir.
Olası geri çekilmelerde ise 42 bin ve 41 bin 200 dolar noktaları ise ilk destek seviyeleri konumunda bulunuyor.
Mehmet Çoban
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir