TSK bu konuyu bir kez daha düşünsün

Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy, geçtiğimiz günlerde Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret etmiş, üniformalı bir subayın şemsiye tutarak kendisine eşlik ettiği görülmüştü. Bazı sosyal medya kullanıcıları da Ersoy’a üniformalı bir subayın şemsiye tutmasını eleştirmişti.

Bülent Ersoy'un Anıtkabir ziyaretindeki görüntüleri sosyal medyada olay oldu

Bunun ardından ise Anıtkabir’in yönetiminden sorumlu Anıtkabir Komutanlığı’nın bağlı olduğu Milli Savunma Bakanlığı, Bülent Ersoy’un ziyaretindeki görüntülerle ilgili inceleme başlattı. Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert, Anıtkabir Komutanlığından alınarak Hakkâri Yüksekova’ya görevlendirildi. Albay Sert’in çevresine üzgün olduğunu söylediği, tayin yapıldıktan sonra da emekliye ayrılmayı düşündüğü belirtildi.

Hafta içi her gün Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden dinleyicilere seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, konuya ilişkin yorumlarda bulundu. Özkök, “Şimdi bakın Bülent Ersoy’u galiba sanatçı kimliğinden ayırıp, başka bir kimlikle görmeye çalışıyoruz hep. Dünyanın her yanında sanatçıların kendilerine ait kendilerine özgü auraları, kimlikleri vardır” dedi.

Ertuğrul Özkök ayrıca, ” Bence o Türk subayının görevden alınması konusunu Türk Silahlı Kuvvetleri bir kere daha düşünmeli diye düşünüyorum.” şeklinde yorum da bulundu.

“BİR DE SANATÇI KİMLİĞİYLE DÜŞÜNÜN”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“(Şarkı çalıyor…) Bu şarkının adı: Çile Bülbülüm. Evet söyleyen de Bülent Ersoy… Atatürk’ün en sevdiği şarkılar listesi diye girip, Spotify’da, Deezer’da, Apple’da bakarsanız, onlar arasında çıkan şarkılardan biri bu. Şimdi Bülent Ersoy’u iki günden beri Anıtkabir’de çekilen bir fotoğrafı dolayısıyla bütün Türkiye’de tartışıyoruz. Çünkü bir görevli subay ona şemsiye tuttu diye görevinden alındı. Bazen ben Türkiye’de bazı şeyleri anlamıyorum. Anlamıyorum derken gerçekten anlamıyorum. Çünkü bakıyorum etrafımdaki en yakın insanlarda bile öyle tepkiler oluşuyor ki acaba ben bu ülkede yaşamıyor muyum yoksa bu ülkede çok farklı düşünen çok fazla insan mı var diye…

Ben doğrusu o fotoğrafa baktığım zaman bu fotoğraftan dolayı herhangi bir şekilde bir rahatsızlık duymadım. Bir Türk subayı, bir sanatçıya, yürüyemeyen tekerlekli sandalyede Atatürk’ü ziyarete gelmiş bir sanatçıya şemsiye tutuyor. Bu fotoğrafta ben herhangi bir şey görmedim. Yani Piyanist Gülsin Onay orada olsaydı ve ona şemsiye tutulsaydı, bu tepki gösterilir miydi? Mesela onu tahmin edemiyorum. Ama fotoğrafta yürüyemeyen bir sanatçı Anıtkabir’e gelmiş ve Anıtkabir’de Atatürk’ün huzurunda ziyaret yapıyor, ona saygısını gösteriyor… Şimdi bakın Bülent Ersoy’u galiba sanatçı kimliğinden ayırıp, başka bir kimlikle görmeye çalışıyoruz hep. Dünyanın her yanında sanatçıların kendilerine ait kendilerine özgü auraları, kimlikleri vardır. Ama Bülent Ersoy’u bir de sanatçı kimliğiyle düşünün.

Yani bu insan 1970’lerin sonundan itibaren bu ülkede şarkılar söylemiş ve üstelik de giderek gerilemekte olan Türk sanat müziğine renk getirmiş insanlardan biri. O nedenle bu tartışmayı yaparken kişilikleri bu kadar böyle yerden yere vurarak bir tartışma yapmamak lazım. Bence o Türk subayının görevden alınması konusunu Türk Silahlı Kuvvetleri bir kere daha düşünmeli diye düşünüyorum. Ama şunu da çok iyi biliyorum; bu konuda benim gibi düşünmeyen birçok insan var. Tabii ki onların düşüncelerine de saygım sonsuz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir