Mehmet Ali Birand mezarı başında anıldı

Usta gazeteci ve televizyoncu Mehmet Ali Birand, 9. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Mehmet Ali Birand’ın ölümünün 9. yıl dönümünde Birand’ın Anadolu Hisarı Mezarlığı’ndaki kabri başındaki anmaya eşi Cemre Birand, oğlu Umur Birand, yakınları ve meslektaşları katıldı. Birand’ın mezarının üzerine ailesi tarafından, “Memoş” yazılı bir çelenk konuldu. Karacan ailesinin de çelenk bıraktığı anma töreninde Birand için Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

CEMRE BİRAND: ONUN GİBİ HABERCİ HİÇ GELMEDİ

Eşini 9. yılında yalnız bırakmayan Cemre Birand, “Mehmet Ali vefat edeli dokuz yıl oldu. Görüyorsunuz arkamda hala gelenleri var, sevenleri var. Bana tweet atıyorlar, Instagram’dan haber veriyorlar. Mehmet Ali’yi ne kadar çok özlediklerini söylüyorlar. Biz de özlüyoruz tabii. Hayatımızın büyük bir parçasıydı. Benim arkadaşımdı, sevgilimdi, kocamdı, sırdaşımdı. Onlar olmayınca hayat nispeten zor oluyor. Ancak Türkiye de onu çok özlüyor. Çünkü onun gibi demokrat, haberci, doğruların peşinde koşan bir insan hiç gelmedi. Olmuş olsaydı ne olurdu diye bilemiyorum. Bana bazen soruyorlar ne olurdu diye. Olsaydı belki hayatımız böyle olmazdı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

UMUR BİRAND: HALA RAKİBİ YOK ŞU AN 

Oğlu Umur Birand ise, “9 yıl oldu. Her seferinde hatırlanmayacak, unutulacak diye bir korku oluyor bende nedense. Ama gelip köşeyi döner dönmez kalabalığı görüyorum. Gelen insanları, sizleri medyayı görüyorum. Bugünü ananlar hatırlarını paylaşanlar, sosyal medyalarında kanallarında. Onunla birlikte çalışanların mesajlarını okuyorum, çok mutlu oluyorum tabi ki doğal olarak. Unutulmaması gereken ve unutulmayacak bir gazeteciydi. Hala da bence rakibi yok şu an. Güzel bir gün bugün, üzücü bir gün değil. Çünkü dostları, çalışma arkadaşları gelip onu hatırlıyor. Her zaman hatırlıyorlar ama. Yine onlarla paylaşmak çok hoş oluyor.” diye konuştu.

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir