Parite hala düşüş trendinde

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde düşüş trend çizgisi altındaki seyir sürüyor. Parite teknik anlamda 27 Aralık 2021 tarihinde 52 bin dolarlı seviyelerden başlayan düşüş trendinin etkisi altında. Yani paritede yaşanan gerilemenin teknik anlamda açıklaması bu…
Bu trendin direnç noktası ise 42 bin 300 – 42 bin 400 dolar bandına denk geliyor. Bunun anlamı şu; parite üzerindeki satış baskısının bir miktar azalması için ilk aşamada kesinlikle bu direnç bölgesinin üzerine çıkılmalı.
Ancak bu da yeterli olmayabilir. Zira bu bölgenin kırılmasının teyidi yayanlarımızda üzerinde ısrarla durduğumuzu 43 bin 800 – 45 bin 500 dolar bandı. Bu direnç bölgesi aşılmadığı takdirde parite üzerindeki satış baskısının devam edebileceği söylenebilir.
Olumlu senaryoda bu bölgesinin kırılması ara dirençler olmak üzere kademeli de olsa 52 bin dolarlı seviyelere doğru bir ivmelenme başlatabilir.
Bir kez daha hatırlatmakta fayda var; BTC / USD paritesinde 52 bin dolar direnç noktası kırılmadan ve bu nokta kuvvetli direnç seviyesi haline getirilmeden yeni bir yükseliş trendinin başlaması zor.
Şu an için olası geri çekilmelerde ise için 41 bin 200 – 40 bin 600 ve 39 bin 600 dolar seviyeleri önemli destek noktaları konumunda…
Mehmet Çoban
Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir