Artık dünya eskisi gibi olmayacak

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden çarpıcı yorumlarda bulunmaya devam ediyor. Özkök, birbirinden farklı konularla hafta içi her gün sesli köşesinden dinleyicilere sesleniyor. Ertuğrul Özkök bugün sesli köşesinde, iki önemli haber olarak tanımladığı konuları yorumladı. Özkök, “Artık Türkiye’nin aklını başına al zamanı geldi. Böyle sosyal medyada 3 tane zıpırın ortaya attığı saçma sapan konularla oyalanacak vakit değil.” dedi.

Metaverse çağından bahseden Özkök, “Türkiye’nin bu tarihi dönüşüm içerisinde yerini alması için gerekli adımların atılması zamanıdır.” şeklinde konuştu.

“DÜNYA BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR”

Özkök, sesli köşesinde dinleyicilere şu cümlelerle seslendi:

“Üç gün önce iki çok önemli haber önümüze düştü ama acaba kaçımız bunun öneminin farkındayız onu bilmiyorum. Birinci haber Türkiye’den geldi. Daha geçen yıl kurulan bir video oyun şirketi 2 buçuk milyar dolar değer üzerinden yatırımcı buldu. Tekrar ediyorum; 2 buçuk milyar dolar değer üzerinden… Bunun ne anlama geldiğini şöyle bir örnekle anlatayım size; 100 yıla yakın geçmişi olan neredeyse Koç Holding’in bugün toplam değeri 6 milyar dolar. Geçen yıl 2 tane çocuğun, genç insanın kurduğu şirket, 2 buçuk milyar dolar üzerinden değer kazandı.

Aynı gün Amerika Birleşik Devletleri’nden bir başka haber geldi. Microsoft şirketi, dünyanın önde gelen video oyun şirketlerinden birini 57 milyar dolar üzerinden satın almaya karar verdiğini açıkladı. Yani video oyun şirketleri böyle değer kazanıyor. Düşündünüz mü hiç neden oluyor bu? Aynı gün iki ayrı yerden böyle bir haber geliyor… Çünkü dünya şu anda çok büyük bir değişime hazırlanıyor. Metaverse denilen internet sonrası yeni bir evrenin, yani yeni bir alemin başladığı bir çağa geçiyoruz. Artık bundan böyle dünya eskisi gibi olmayacak. Ve herkes bütün yatırımlarını buna göre yapıyor. Onun yanında mesela karbon salınımını sıfıra indiren yatırımlar yapılıyor… Araba şirketlerinin nitelikleri değişiyor… Böyle tarihi bir andayız. Ve biz bakın neleri tartışıyoruz. Sezen Aksu’nun bundan 5 yıl önce çıkmış şarkısını… Efendim cemaat evlerine giden bir çocuğun dramını, trajedisini… Artık Türkiye’nin aklını başına al zamanı geldi. Böyle sosyal medyada 3 tane zıpırın ortaya attığı saçma sapan konularla oyalanacak vakit değil. Türkiye’nin bu tarihi dönüşüm içerisinde yerini alması için gerekli adımların atılması zamanıdır. O yüzden bu Metaverse çağına geçişte Türkiye bu defa dijital çağdaki o geri kalmasını telafi edecek bir düşünce iklimine geçmelidir diye düşünüyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir