Bu ülkeden kaçıp giden bir mutluluk var

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM dinleyicilerine hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ndan sesleniyor. Türkiye ve dünya gündeminden bir çok konuyu sesli köşesine taşıyan Özkök, yorumlarıyla dikkat çekiyor. Özkök bugünkü sesli köşesinde, Türkiye’nin son zamanlardaki ruh halini bir fotoğraf ve şiirle anlattı. Ertuğrul Özkök, “Türkiye ile ilgili özlediğimiz bir şey var. Bu ülkeden kaçıp giden bir mutluluk var.” dedi.

Yapılan araştırmalardan bahseden Özkök, “Kimsenin gelecekle ilgili iyimser bir düşüncesi yok. Gençlerimiz yurt dışına kaçmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“KUTUPLAŞMALAR HEPİMİZİ ALDI…”

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda şöyle konuştu:

“Bu günlerde sık sık bir fotoğrafa bakıyorum. 19990’larda çekilmiş bir fotoğraf bu. Fotoğrafta dönemin ünlü şairleri Melih Cevdet Anday, Oktay Rıfat, Orhan Veli ve bir de Şinasi Baray var. Fotoğrafla ilgili bir de Melih Cevdet Anday’ın şiiri… Şiir aynen şöyle okuyorum size;

Dört kişi parkta çektirmişiz,
Ben, Orhan, Oktay, bir de Şinasi…
Anlaşılan sonbahar
Kimimiz paltolu, kimimiz ceketli
Yapraksız arkamızdaki ağaçlar…
Babası daha ölmemiş Oktay’ın,
Ben bıyıksızım,
Orhan, Süleyman efendiyi tanımamış.
Ama ben hiç böyle mahzun olmadım;
Ölümü hatırlatan ne var bu resimde?
Oysa hayattayız hepimiz.

Nedense bugünlerde Türkiye’de bugünlerde çekilmiş fotoğraflara bile bakınca hep bu şiiri hatırlıyorum. Evet hepimizin içinde baktığımız her fotoğrafta bir hüzün, Türkiye ile ilgili özlediğimiz bir şey var. Bu ülkeden kaçıp giden bir mutluluk var. Ülke, Akdenizliliğini kaybetmiş, neşesini kaybetmiş bir ülke gibi… Kutuplaşmalar, şunlar, bunlar hepimizi aldı bambaşka yerlere umutsuzluklara götürdü. Yapılan araştırmalara bakıyorum kimsenin gelecekle ilgili iyimser bir düşüncesi yok. Gençlerimiz yurt dışına kaçmaya çalışıyorlar. Öyleyse ne var bunda? Hepimiz hayattayız… Yani diyorum ki; inşallah önümüzdeki günler bize böyle daha neşeli Akdenizli bir Türkiye vaat eder. Şimdi Türkiye kara hazırlanıyor. Ülkenin her tarafında kar yağacak bugünden itibaren İstanbul’da da… Umarım bu kar bütün bu kötülükleri kapar. Beyaz bir huzur hepimize gelir ve tekrar umutlanır, geleceğe böyle bakarız.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir