Bir tarafta Sezen Aksu bir tarafta Fatma Girik: Şöyle bir tesellim var

Yeşilçam sinemasının ünlü oyuncusu Fatma Girik, bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Usta oyuncunun ölümü sevenlerini yasa boğdu. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de Number FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde Girik’in vefatıyla ilgili konuştu. İçinde iki büyük hüzün taşıdığını söyleyen Özkök, “Biri; Sezen Aksu’ya yeterince destek vermemenin bende yarattığı çaresizlik. Öbürü ise Fatma Girik’in kar üzerinde ayak izlerini bırakarak yavaş yavaş uzaklaşan silüeti…” dedi.

Türkiye’nin bir gün kutuplaşma ve çatışmaları aşacağını söyleyen Özkök, “Ne yazık ki Türkiye böyle bir dönem yaşıyor ve böyle bir dönemden geçiyoruz” ifadesini kullandı.

“O GÜNLER GELECEK…”

Ertuğrul Özkök, Number1 FM’de şu sözleri dile getirdi:

“İyi günler.. Yeni bir haftaya başladık. Yeni bir haftaya hüzünlü bir haberle başladık. Fatomuzu, ezo gelinimizi, Türk sinemasının ezo gelinini kaybettik. Benimse gençlik yıllarımın, çocukluk yıllarımın İzmir’inin yazlık sinemalarının o güzel Fatma’sını… Böyle hüzünlü bir haftaya başladık ve inanın içimde büyük bir hüzün var. İki hüzün var hatta içimde. Biri; Sezen Aksu’ya yeterince destek vermemenin bende yarattığı çaresizlik. Öbürü ise Fatma Girik’in kar üzerinde ayak izlerini bırakarak yavaş yavaş uzaklaşan silüeti… 

Malesef böyle bir hafta yaşadık Türkiye’de ve böyle bir haftaya başlıyoruz. Bir tarafta Sezen Aksu’ya yapılan haksızlıklar, üzerinde kurulan o acımasız baskılar, tehditler… Öbür tarafta ise Fatma Girik’in, büyük bir Cumhuriyet sanatçısının, büyük bir Cumhuriyet kızının bizi bırakıp gidişi… Evet, ne yazık ki Türkiye böyle bir dönem yaşıyor ve böyle bir dönemden geçiyoruz. Ama şöyle bir tesellim var: Şu an, bugün Türkiye’nin büyük bir kısmını kaplayan bembeyaz kar sanki bütün o kötülükleri, kara lekeleri böyle birkaç günlüğüne bile olsa silmiş, hayatımızdan çıkarmış gibi… Ve o yüzden evimin penceresinden kara bakıp, böyle küçük bir teselli yaşıyorum. Ve eminim Türkiye bir gün bu kutuplaşmaları, bu çatışmaları aşacak ve yeniden hep birlikte bir ülke, bir millet haline gelecek. O zaman Sezen Aksu’yu hep birlikte dinleyeceğiz, savunacağız. O zaman Cumhuriyet kızlarının, bu ülkenin kızlarının arkasından hep birlikte ağlayacağız, ortak ağıtlar yakacağız. O günler gelecek, eminim umutluyum yine de… Böyle başlamak istiyorum haftaya. Hoş çakalın…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir