Avrupa’nın en iyisi

Avrupa’nın en iyisi

Ligde bu sezon kalesine gelen son 30 şuttan 26’sını kurtaran Uğurcan Çakır, Konyaspor kalecisi İbrahim Sehic’le birlikte Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en yüksek kurtarma yüzdesine ulaştı

Futbolda başarı için klasikleşen, “Atanın ve tutanın iyi olacak” sözü Trabzonspor’da Uğurcan Çakır ile hayat buluyor… Galatasaray karşısında kalesine gelen 6 şutun 5’ini kurtaran 25 yaşındaki eldiven, takımının ayakta kalmasını ve son dakikaya kadar savaşmasını sağladı. Uğurcan sadece önceki gece değil, bu sezon kalesine gelen son 30 şuttan 26’sını kurtarıp inanılmaz bir performansa imza attı. Yüzde 82’lik bir kurtarma oranı yakalayan milli kaleci, ligde en yakın takipçileri Konyaspor’un file bekçisi İbrahim Sehic ile birlikte Avrupa’nın 5 büyük ligindeki en yüksek istatistiğe ulaştı.

TRABZONSPOR’UN BUFFON’U
Uğurcan ve Sehic yüzde 82 kurtarış yüzdesi ile ilk sırayı paylaşırken İngiltere Premier Lig ekibi Wolves kalecisi Jose Sa yüzde 81′lik oranla 3. sırayı aldı. Onları Mark Flekken (Freiburg %80), Yassine Bouonu (Sevilla %79), Unai Simon (A.Bilbao %78), Aaron Ramsdale (Arsenal %78), Pau Lopez (Marsilya %78), Samir Handonovic (İnter %78), Walter Benitez (Nice %78) takip etti. İtalyanların efsane file bekçisi Buffon’a benzetilen Uğurcan Çakır performansı için yapılan övgülere şu yanıtı verdi: “Ben değil biz takım olarak şampiyon olacağız.”

 

 

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir