Ertuğrul Özkök seslendi: Troll kafalı insanlara uymayın

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı başta İstanbul olmak üzere ülkenin birçok noktasında etkisini gösterdi. Geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve son iki gündür etkisini arttıran yoğun kar yağışı, mega kent İstanbul’u olumsuz etkiledi. Kentte, ulaşım ve hayatı durduran kar yağışının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu basın toplantısı düzenledi. İmamoğlu ‘belediyenin bütün imkânlarını seferber ettiğini, yolları açmaya çalıştıklarını ve buna rağmen mahsur kalan tüm vatandaşlardan da özür dilediklerini’ söyledi.

Hafta içi her gün ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinden Number1 FM dinleyicilerine seslenen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün bugünkü gündeminde, İstanbul’u adeta felç haline getiren kar yağışı ve Başkan İmamoğlu vardı.

Sosyal medyadaki tepkileri eleştiren Özkök, “Yahu böyle bir günde de mi artık belediye onda devlet şunda kavgası mı yapacağız biz?” diye halka seferberlik çağrısında bulundu.

İLK DEFA TANIK OLUYORUZ: BELEDİYE VE DEVLET İŞ BİRLİĞİ 

Özkök, ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda şunları söyledi:

“1960’lı yılların sonunda 70’lerin başında ünlü Belçikalı sanatı Adamo’nun söylediği Tombe La Neige şarkısının Türkçe versiyonu ile başladık güne. Şarkının Türkçe adı: ‘Her yerde kar var’ Çünkü Türkiye’de her yerde kar var ve kar Türkiye’nin bütün çirkinliklerinin üzerini örttü. Bembeyaz bir örtü bıraktı, tertemiz bir örtü bıraktı… Ama bakın; bu bembeyaz örtünün altında bile daha ne kavgalar sürüp gidiyor. Şu anda Türkiye’de bugüne kadar az rastladığımız bir Büyükşehir Belediyesi ve devlet işbirliği yaşanıyor. Şehrin anakent Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı Vali ile her dakika konuşuyoruz, telefonlarımızın ucundayız diyor. Ondan sonra bütün belediyeler yani İstanbul’da bütün ilçe belediyelerine teşekkür ediyor. Bunlar içerisinde AKP’liler de var.

Gün; ‘bu yollar belediyeye aittir, öbür yollar devlete aittir’ tartışmasının yapılacağı gün değil. ‘Hepimiz elimizdeki bütün imkanlarla her yere koşuyoruz ve yolları açmaya çalışıyoruz’ diyor ve ‘yine de yeterince yardımına koşamadığı vatandaşlardan da özür diliyor.’ Güzel bir işbirliği dönemi ama bakın ki; hem muhalefetin, hem iktidarın sosyal medyadaki trolleri adeta kanlı bir savaşa girmiş vaziyetteler. İşleri güçleri bizi birbirimize düşürmek… Yahu böyle bir günde de mi artık belediye onda devlet şunda kavgası mı yapacağız biz? İlk defa hayatımızda gerçekten güzel bir belediye ve devlet iş birliğine tanık oluyoruz. Bunu bile kirletmeye çalışıyoruz bu tertemiz karın üzerinde. Sizlerden ricam: Lütfen sosyal medyadaki bu troll kafalı insanlara uymayın ve bu karın evinizde keyfini çıkarmaya çalışın. Ve bir de şunu düşünün: Bu kar susuzluk sorununa da çare getirecek bir kardır. Size güzel beyaz bir gün diliyorum.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir