Yol tartışmasına Ertuğrul Özkök nokta koydu: Yolu kapatan sensin

Türkiye’nin gündeminde İstanbul’un kar çilesi var. Yoğun kar yağışıyla birlikte İstanbul’da ulaşım durma noktasına geldi. Yaşanan olumsuzluklar üzerine eleştirilerin hedefi haline gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından sert sözler geldi. Turan, İstanbul’da karla mücadelenin olduğu sıralarda Sarıyer’de balıkçı restoranında, İngiliz büyükelçiyle görüntüleri yayınlanan İmamoğlu’na, “Dünya şehri diye bir İstanbul’umuz var, haberlerde izlediniz. Mega kent oldu mega köy. Yazık değil mi? 3 gün önce afet var uyarısı yapıldı. Buna rağmen sayın başkanı balıkçıda gördük. Karda tuz, rakıda buz. Böyle hayat mı olur?” dedi.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde bu konuya ilişkin yorumlarda bulundu. Exxen platformunda izlediği ‘Gibi’ adlı diziden örnek veren Özkök, ” Bu kar olayı emin olun dünyanın hangi büyük şehrine gelse, o büyük şehrinde buna benzer olaylar yaşanır.” şeklinde konuştu.

MESELE BURAYA KADAR GELDİ

Özkök, sesli köşesinde şu sözleri aktardı:

“Exxen’de ‘Gibi’ adlı bir dizi var. Bu dizinin iki kahramanı var. Bu iki kahramanından biri her şeyi normal karşılayan, öbürü ise her şeye tepki veren iki insan. Dizi bana Türkiye’yi anlatıyor ve inanın seyrederken kahkahadan yerlere yatıyorum. Hepinize tavsiye ederim. Böyle günlerde karanlık günlerde, karanlık günlerde insana iyi geliyor. Şimdi İstanbul’da patlayan tartışmayla ilgili bütün bu kavgaları gürültüleri izlerken aklıma ‘Gibi’ dizisi geliyor. Yahu bakın şehrimize gerçekten büyük bir kar olayı geldi. Bu kar olayı emin olun dünyanın hangi büyük şehrine gelse, o büyük şehrinde buna benzer olaylar yaşanır. Ben 2010’lu yıllarda Amsterdam’da böyle bir kar fırtınasında, bırakın havalimanını tren istasyonunda 24 saat tren bekledim. Olur böyle şeyler.

Ama bakın tartışma nereye geldi: O yolu sen mi açtın? Bu yolu ben mi açtım? Sana mi aitti bu yol bana mı aitti? Yahu zaten garabet bir yol sistemimiz var. Bu yol sistemi ikiye bölünmüş. Bakıyorsunuz manzaraya: Devletin elindeki kara yollarında da sıkışmış ortalık, şehrin belediyenin kontrolündeki yollarda da sıkışmış… Yani kimsenin kimseye edeceği laf, söyleyeceği tek kelime yok. Sonunda mesele geldi: Belediye Başkanı 1 saatlik yemeği yemeli miydi, yememeli miydi? Yahu bırakın bunları arkadaşlar biraz da hayatın akışındaki bazı şeyleri normal karşılayalım. Ayrıca bir şey söyleyeceğim; bütün bunlar olurken 5 günden beri, şehrin valiliği, belediyesi, televizyonları, sosyal medyası ‘sokağa çıkamayın kar geliyor’ diyor… Çoluğunu çocuğunu alıp niye bu kadar insan sokağa çıkıyor bu şeyde? Bunların hiç mi sorumluluğu yok Allah aşkına? Bakıyorum hepsi konuşuyor oradan: Efendim yollar açılmadı, yollar kapanmadı… Ya yolu kapatan sensin. Bunları böyle gördüğüm zaman biraz kendi içimden gibi dizisine dönüyorum. Onu seyrediyorum… Ona hiç olmazsa gülüyorum… Çünkü bunlara gülemiyorum…”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir