Ana trend aşağı… Yeni pozisyon açmak hala riskli

Kripto para piyasasında hafta sonu yaşanan kısmi bahar havası yerini ayın son, yeni haftanın ilk işlem gününde yine satış ağırlıklı bir seyre bıraktı.

Hafta sonunda 38 bin 700 dolarlı seviyelere kadar yükselen lider kripto para birimi BTC / USD paritesi, bu seviyeden gelen satışlarla tekrar 36 bin 450 dolar seviyesinde bulunan destek noktasının hemen üzerine kadar geriledi. Parite şimdi bu destek noktasının üzerinde tutunma çabası içerisinde olacak.

Bunda başarılı olamazsa 35 bin 550 ve 34 bin 780 dolar desteklerine kadar geri çekilme riski ortaya çıkabilir. Olası yukarı hareketlerde ise 37 bin 550 dolar direnci şu an için en önemli direnç noktası konumunda.

Zira bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanması pariteni artık olası yükselişin devamı için mihenk taşı olarak gördüğümüz 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandına yönelmesini sağlayabilir.

Analizlerimizde zaman zaman belirtiyoruz ancak bir kez daha hatırlatmakta fayda var; BTC / USD paritesinde şu an için ana trend aşağı yönlü. Ve bu trend çizgisi etkisi altında kalındığı sürece paritede açılacak pozisyonların risk taşıdığı unutulmamalı. Parite üzerindeki satış baskısının ciddi anlamda azalması için ise 39 bin 600 – 40 bin 600 dolar bandının hacimli kırılması gerekiyor.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir