Orta Doğu’nun kötü hastalığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017 yılında temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona gelindi. Köprüdeki son çalışmaları yerinde inceleyen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, tarihi bir ana tanıklık etti ve köprüyü yürüyerek geçen ilk gazeteci oldu.

Özkök, Number1 FM‘de yayınlanan ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde, dün gerçekleştirdiği bu ziyaretten bahsetti ve yarınki köşesinde detaylandıracağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki konuşması sırasında kürsüye gelen küçük bir çocuğun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ demesi konusuna değinen Özkök, “Siyaset meydanlarında kürsülerinde ne zaman çocuk görsem hemen Kurtuluş Savaşı aklıma gelir. Dikkat ederseniz Kurtuluş Savaşında yaşlı insan fotoğrafları vardır, mermi taşıyan yaşlı kadın fotoğrafları vardır, savaştan yara almış kadınlar vardır ama çocuk yoktur.” dedi.

“ÇÜNKÜ ATATÜRK VE ARKADAŞLARI…”

Ertuğrul Özkök, Number1 FM’deki sesli köşe şu ifadelere yer verdi:

“Dün çok önemli bir konu vardı. Ama ne yazık ki ben bu konudaki görüşlerimi size aktaramadım. Çünkü Çanakkale’deydim, Çanakkale Köprüsünü geziyordum ve o köprünün üzerinden yürüyerek geçen ilk gazeteci olduğumu söyleyebilirim. Bu konudaki izlenimlerimi size yarın anlatacağım ama önce şu 24 saat gecikmeyle kafama takılan konuya değineyim. Konu; geçen Pazar günü Cumhurbaşkanının yanına çıkan çocuk. Daha doğrusu çıkarılan çocuk. O çocuğun hareketine baktım. Kamuoyunda çok büyük bir destek görmedim. Tıpkı Sezen Aksu olayında olduğu gibi. Sanatçımızın yanında durdu kamuoyu.

Bu bence sevindirici bir olay. Ama ben siyaset meydanlarında kürsülerinde ne zaman çocuk görsem hemen Kurtuluş Savaşı aklıma gelir. Dikkat ederseniz  Kurtuluş Savaşında yaşlı insan fotoğrafları vardır, mermi taşıyan yaşlı kadın fotoğrafları vardır, savaştan yara almış kadınlar vardır ama çocuk yoktur. Bizim Kurtuluş Savaşı hatıralarımızda savaşan çocuk yoktur, siyasette kullanılan çocuk yoktur… Çünkü Atatürk ve arkadaşları çocuğu savaştan korumuştur hep ön plana çıkarmamıştır. Çocukların siyasette kullanılması Orta Doğu’nun kötü hastalıklarından biridir. Bakın Filistin olaylarına, Orta Doğu olaylarına, hep önde elinde sapanlarla çocukları görürsünüz. O yüzden Türkiye’nin bu geleneğini bence korumak ve çocukları siyasetten uzak tutmak hepimizin menfaatinedir. Ve öyle o küçük çocukların söylediği laflar ana muhalefet partisi lideri hakkında söyleyeceği lafların bize getireceği oy yoktur. Getirse bile bu oy kıymetli değildir. O nedenle bu çocuk hikayesi benim içimi burktu. Bunu 24 saat gecikmeli de olsa size aktarmayı bir borç bildim.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir