Opurtünist düşünce budur

ABD’nin Idaho eyaletinde yaşayan 8 yaşındaki Dillon Helbig, kendi yazdığı kitabı gizlice kütüphaneye koyunca meşhur oldu. Dillon Helbig’in eliyle yazdığı kitabını yerel kütüphanenin raflarına yerleştirmesinin ardından durum bir süre sonra kütüphane yetkilileri tarafından fark edildi. Bunun üzerine kütüphane, çocuğun maceralarının anlatıldığı kitabı kayıtlarına geçirerek okuyuculara sundu.

Bir anda meşhur olan küçük çocuğun kitabını okumak için 56 kişi bekleme listesine ismini yazdırdı. Bu, kitabın iki yıl boyunca rezerve olduğu anlamına geliyor.

Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ün de sesli köşesindeki gündeminde Helbig vardı. Number FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’nda konuya değinen Özkök, “İşte ben bu tür çocuk hikayeleri seviyorum. Ama bakın bizde nasıl çocuk hikayeleri var” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mikrofon uzatılan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na yönelik ‘hain’ sözüyle Türkiye’nin gündemine oturan çocuktan örnek verdi.

Özkök, “Bu çok oportünistçe bir duygu ve ne iktidara yarar, ne muhalefete zarar verir.” dedi.

ANA MUHALEFET LİDERİNE HAKARET ET, O SENİN İSTEDİĞİNİ YAPAR

Ertuğrul Özkök sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Bugün isterseniz Türkiye’nin karanlık gündeminden çıkalım. Sizi Türkiye’den alayım, Atlantik’in öbür tarafında Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho eyaletine götüreyim. Çünkü orada çok güzel bir çocuk hikayesi var: 8 yaşında bir çocuğun hikayesi… Beni çok çok eğlendirdi. Eminim sizi de eğlendirecek. Idaho eyaletinde 8 yaşında bir çocuk oturmuş el yazısıyla bir kitap yazmış ve bu kitabı da alıp, gidip şehrin kütüphanesine gizlice raflardan birine yerleştirmiş. Yani oranın sanki kitabı gibi. Tabi bir süre sonra kütüphane görevlileri o kitabı orada keşfetmişler. Nereden çıktı bu diye… Arayıp bulmuşlar çocuğu ve sonunda kütüphane yetkilileri şuna karara almışlar: O kitabı kütüphanenin kataloğuna yerleştirmişler, geçirmişler. Şu anda 2 yıl boyunca kitap rezerveymiş, insanlar sıraya girmişler bunu okumak üzere…

İşte ben bu tür çocuk hikayeleri seviyorum. Ama bakın bizde nasıl çocuk hikayeleri var: 9 yaşında bir çocuğu ailesi ona diyor ki nasıl bir oportünist fikirle yerleşmişse bu kafalarına… ‘Sen git diyor ülkenin başkanına ana muhalefet partisine hakaret et onun yanında, o senin istediğini yapar. Evet arkadaşlar bu çok oportünistçe bir duygu ve ne iktidara yarar, ne muhalefete zarar verir. Çünkü yarın bir gün seçimlerde iktidarlar değişir, ana muhalefet partisi iktidar olur. Bu oportünist zihniyet bu sefer gider ona eski iktidar sahibine hakaret ettirir. Evet oportünist düşünce budur. Biz çocuklarımızı bunun yerine işte bu tür yaratıcı küçük böyle güzel şeyler yapacak bir anlayışla yetiştirsek daha güzel olmaz mı?”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir