Bu bölge Türkiye’nin başına felaketler açacak

İran ve Şam’da etkinlik gösteren silahlı cihatçı örgüt Işid’in “Türkiye sorumlusu” olduğu iddia edilen Kasım Güler’in itirafları ortaya çıkmıştı. Güler’in iddiaları arasında ögütün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, aleviler, LGBT+ bireyler ve İncirlik Üssü’ne saldırı planladığı yer almıştı. Gazeteci yazar Ertuğrul Özkök de konuyu Number1 FM‘deki sesli köşesine taşıdı. ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli köşede konuşan Özkök, “Ülkemizin Suriye sınırının hemen öbür tarafı bugün tam anlamıyla terörist çöplüğü haline geldi.” dedi.

Özkök, Işid’in Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na suikast planladığı iddiasına ilişkin ise “Artık Türkiye’nin Esad ile masaya oturup, Suriye sorununun Türkiye’nin de güvenliğini tam garantiye alacak şekilde çözümü için bir sürecin başlatılması zamanı geldi. Hatta gecikiyoruz da…” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN BAŞKA GİDECEKLERİ YER YOK

Ertuğrul Özkök, sesli köşede şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nin dün sınırımızın dibinde yaptığı operasyon, bir süreden beri unuttuğumuz, görmezden geldiğimiz, üzerini kapatmaya çalıştığımız bir sorunu tekrar gözümüzün önüne getirdi. Evet ülkemizin Suriye sınırının hemen öbür tarafı bugün tam anlamıyla terörist çöplüğü haline geldi. Bu lafı söyleyen ben değilim. Birleşmiş Milletler raporlarında ‘Cihatçı Çöplüğü’ olarak geçiyor buranın adı. Ve bu bölgede 20-25 bine yakın yabancı cihatçının bulunduğu söyleniyor. Bu Türkiye açısından nasıl büyük bir tehlike hiç düşündünüz mü? Suriye olayı başladığında Hürriyet’teki yazılarımda 3-4 defa uyarıda bulunmuştum. Daha ilk günlerinde dedim ki; eğer bu yabancı cihatçıların Suriye’ye geçişlerine izin verilirse yarın burası bir Peşaver’e dönüşecek. Peşaver biliyorsunuz Pakistan ile Afganistan arasında teröristlerin yerleştiği bir bölge.

Nitekim El-Kaide’nin başkanları falan da işte bu tür ara bölgelerde öldürüldü. Yarın bir gün bu teröristler orada daha çok sıkışırsa gidebilecekleri Dünya’da Türkiye’den başka hiçbir yer yok. Bu kadar insanın Türkiye’ye sızdığını düşünebiliyor musunuz? Bakın daha geçenlerde bir Işidci teröristin itirafları yer aldı gazetelerde. Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’na suikast düzenlemeyi planlıyorlarmış. Türkiye’yi ne hale getirebileceklerini düşünebiliyor musunuz bu insanların? O yüzden ben şunu söylüyorum: Artık Türkiye’nin Esad ile masaya oturup, Suriye sorununun Türkiye’nin de güvenliğini tam garantiye alacak şekilde çözümü için bir sürecin başlatılması zamanı geldi. Hatta gecikiyoruz da… Yani Esad’a ‘Esed’ diyerek hala psikolojik birtakım nedenlerle onunla görüşmekten vazgeçersek korkarım ki Türkiye’nin başına bu bölgeden çok daha büyük felaketler gelecek. Evet Işid gibi Dünya’nın en tehlikeli terör örgütlerinden bir tanesinin elabaşısı bizim sınırımızın dibinde bir evde yaşıyormuş. Bugün bunu öğrendik Amerika’nın yaptığı bir operasyon sayesinde. Sizce de bu düşündürücü bir şey değil mi?”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir