Kısmen de olsa olumlu sinyaller geliyor…

Kripto para piyasasında teyidi henüz alınmamış olmasına karşın olumlu sinyaller gelmeye başladı. Buna ABD’den gelen güncel ekonomik verilerin, FED’in 2022 yılı içinde sıkı para politikasına geçme planlarını değiştirebileceğine yönelik yorumlara neden olması da özellikle Bitcoin için yeni bir umut ışığı oldu.

Zira analistlerin bir kısmı doların yenilenen zayıflığına dikkat çekiyor. Bunlardan biri Lyn Alden Yatırım Stratejisi’nin kurucusu Lyn Alden… Alden merkez bankasının yeniden olarak ‘güvercin’e dönebileceğini belirtti.

Bu gelişmeler ışığında lider kripto para birimi BTC / USD paritesi 36 bin 400 – 36 bin 500 dolar bandından verdiği tepkiyle yönünü yukarı çevirmeye çalışıyor. Parite için şu anda en önemli direnç noktalarından biri 38 bin 300 dolar seviyelerinde.

Zira bu seviye 2021 Kasım ayının ikinci haftasında 69 bin dolarlı seviyelerden başlayan düşüş trend çizgisinin direnç noktası.

Parite bu seviyeyi aşarsa 3 aydır etkisinde olduğu düşüş trend çizisinin üzerine çıkmış olacak.

Ancak burası önemli; bu trendin kırılmasının teyidi 39 bin 300 – 39 bin 600 dolar bandının hacimli geçilmesiyle alınabilir. Bu seviyesinin üzerinde ise 40 bin 600 dolar direnci var.

Olası geri çekilmelerde ise 36 bin 500 – 35 bin 480 ve 34 bin dolar seviyeleri önemli destek noktaları konumunda.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir