Bırakın bu espriyi muhalefet yapsın

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında yapılan doğalgaz tartışması gündeme bomba gibi oturdu. Dün akşam, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların masaya yatırıldığı programda, konuklardan Turgay Güler, yaptığı espriyle eleştirilerin merkezi haline geldi.

Programın konuklarından Bedri Baykam, güneş ve rüzgar enerjisinin daha da yaygınlaştırılarak elektrik faturalarının düşürülebileceğine değindi.

Baykam’ın bu sözleri üzerine Zafer Şahin, CHP ve diğer muhalefet partilerinin yapılan birçok projeye karşı çıktığına dikkat çekerek, “Nükleeri yapmayın, HES’leri yapmayın, peki bu elektriği nasıl ucuzlatacağız? Taşları birbirine mi vuralım, değirmen mi çevirelim” dedi.

TURGAY GÜLER, ZAMLARI ELEŞTİRENLERİ Tİ’YE ALDI

Zafer Şahin’in sözlerinin ardından araya giren Turgay Güler, “Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek.” dedi.

İşte o anlar:

Güler’in insanların doğalgaz faturalarını ödemekte güçlük çektiği dönemde kullandığı bu ifadeler sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bu konunun böyle tiye alınmaması gerektiğini savunan kullanıcılar, Turgay Güler’e sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: BAM TELİNE BASMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Number FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuya ilişkin yorumlarda bulunan gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, “Türkiye’de şu anda elektrik faturaları, doğalgaz faturaları öyle bir noktada ki insanlar burnundan soluyor ve bu noktada insanlara espri yapmak bence insanların bam teline basmaktan başka bir şey değil.” diye konuştu.

“SİZİN TARAFTA İŞ ÇOK GERGİN”

Özkök, sesli köşesinde şu ifadelere yer verdi:

“Ortalık dün gece canlı yayında yapılan bir espriyle yıkılıyor… Özellikle sosyal medya… Çünkü yapılan espri doğalgazla ilgiliydi ama bu doğalgaz İran’dan gelen doğalgaz değil, insanlardan çıkan doğalgazla ilgili bir espriydi ve espri de şuydu: Katılanlardan biri şöyle dedi; ‘Eğer ülkede enerji sorunu varsa; herkes fasulye yesin kendi doğalgazını kendisi böylece üretsin’ Evet bunun şimdi herkes üzerine gidiyor. Yıkılıyor ortalık. Eleştiren, eleştirene… Benim ise tepkim birazcık farklı oldu.  Ben şöyle dedim; ‘Oh be nihayet iktidar yanlısı medyaya da mizah duygusu geldi’ Evet mizah… Bir mizah duygusu… Ama işin başka bir yanı var. Bakın Türkiye’de şu anda elektrik faturaları, doğalgaz faturaları öyle bir noktada ki insanlar burnundan soluyor ve bu noktada insanlara espri yapmak bence insanların bam teline basmaktan başka bir şey değil.

Üstelik şunu da söyleyeceğim; eğer bu mizahı espriyi muhalefetten biri yapsaydı bence bir şey demezdik, espri derdik buna. Yani hükümeti bir tür kinayeli yolla eleştirme derdik. Ama bunu iktidar yanlısı bir yazar yaptığı zaman mana ve ehemmiyeti çok daha değişiyor. İktidardaki arkadaşlara şunu söylemek isterim: Sizin tarafta iş çok gergin ve sizin tarafın gerçekten sorumlu, makul insanları, bu faturaların insanlarda yarattığı duyguların, acıların, ızdırapların çok farkında. O yüzden bırakın bu esprileri siz yapmayın, bu esprileri muhalefet yapsın. Çünkü bugün espri yapma günü.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir