Bitcoin ve XRP’de dikkat çeken detaylar!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’de kritik 45 bin 500 dolar direncinin aşılamamasının ardından gelen kar satışları paritenin 43 bin dolar seviyesinin altına kadar gerilemesine neden oldu.

Parite şimdi yakalamış olduğu yükseliş trendinin üzerinde kalma çabasında. Bu trendin destek noktası ise 43 bin 100 dolar seviyesine denk geliyor. Olası geri çekilmenin devamı halinde sırasıyla 42 bin 571 ve 41 bin 120 dolar seviyeleri yatay destek konumunda.

Bunun yanında dünkü yayınımızda bahsettiğimiz teknik analizde golden cross olarak adlandırılan ve 50 periyotluk hareketli ortalamanın (HO) 200 periyotluk hareketli ortalamayı yukarı kesmesiyle oluşan sinyal BTC / USD paritesi için geldi. Zira bu sinyalin gelmesi yukarı hareketi destekleyebilecek öneme sahip.

Olası yukarı hareketlerde ise 45 bin 500 dolar seviyesi en önemli direnç noktası konumunda.

XRP NEDEN YÜKSELDİ?

Bir diğer konu ise XRP / USD paritesindeki artış. Bilindiği gibi Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 2020 Aralık ayında Ripple aleyhine bir dava açtı. Davanın ana başlığı XRP’nin menkul kıymet şeklinde yorumlanıp yorumlanamayacağı… Ripple-SEC davasıyla ilgili verilen bir karar Şubat ayının sonuna doğru açıklanıyor. İşte beklenti de tam bu noktada. Zira açıklanacak dosyaların içinde XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair bazı avukat yorumlarının olduğu iddia ediliyor.

Bu senaryolarla birlikte yükseliş yaşayan bir XRP / USD paritesi var. Şunu da belirtmekte fayda var; davadan çıkacak karar aslında kripto para piyasasının tamamını ilgilendiriyor. Kararın olumlu yönde olması piyasaya çok ciddi anlamda pozitif bir havanın pompalanmasını sağlayabilir… Dikkat!

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir