Narcos KKTC

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında tutuklama kararı çıkartılan Sedat Peker’in ortaya attığı ‘kirli para trafiği’ iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı, dün akşam Kıbrıs’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Son dönemde yaşanan silahlı saldırılar, mafya çatışmaları ve ölümler, akıllara, ’90’ların ilk yıllarındaki Türkiye geri mi dönüyor?’ sorusunu getirdi. Türkiye, Falyalı’nın ölümünü tartışırken konuya ilişkin bir yorum da gazeteci yazar Ertuğrul Özkök‘ten geldi. Number1 FM‘deki ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuya değinen Özkök, “Şu son 3 ayda yaşadıklarımızı, gördüklerimizi bir alt alta yazalım… “ dedi ve Türkiye’nin son aylardaki tablosunu çizdi.

Özkök, “Eee peki bunları alt alta yazdığın zaman ortaya çıkan nedir? Bir Narcos filmi değil mi? Yani Narcos Kolombiya’da başladı diziler… Ondan sonra Meksika’ya geçti. Herhalde gelecek sezonu ‘Narcos KKTC’ olacak. Narcos Kuzey Kıbrıs…” dedi.

“TÜRKİYE MEKSİKA’YA DÖNER”

Ertuğrul Özkök, sesli köşesinde şu ifadeleri kullandı:

“Şu son 3 ayda yaşadıklarımızı, gördüklerimizi bir alt alta yazalım… İstanbul’da bir kebapçıda düello, mafya hesaplaşması… Adamlar resmen silahları çektiler, karşılıklı savaştılar. İkisi de ayrı tetikçi mafyalar ve kaç kişi öldü şimdi hatırlamıyorum. Arkasından bir balıkçıda mafya hesaplaşması: Ünlü bir avukat öldü. İş bir futbol kulübünün başkanına kadar uzandı. Onun arkasından İstanbul’da bir arazide gömülü halde bulunan bir ceset. Anlaşıldı ki polis yakaladığı bir tetikçiyi, o tetikçiyi arayan bir mafyanın başına götürmüş, telim etmiş. Onlarda adama işkence edip gömmüşler, öldürüp. Onun arkasından Kıbrıs’ta iki cinayet. İki mafya hesaplaşması ve ölenlerden bir tanesi son zamanlarda bütün siyasi birtakım Kıbrıs’ı karıştıracak işlere karıştırılmış bir başbakanın görevinden istifa etmesine yol açmış.

Eee arkadaşlar ne oluyor ya bunları alt alta yazdığınız zaman. Bir de bunlara şunu ekleyin: Neredeyse haftada iki tane gemiden haber geliyor. Türkiye’den bilmem nereye giden gemide şu kadar kilo kokain yakalandı. Venezuela’dan Türkiye’ye gelen gemide şu kadar kilo kokain yakalandı. Eee peki bunları alt alta yazdığın zaman ortaya çıkan nedir? Bir Narcos filmi değil mi? Yani Narcos Kolombiya’da başladı diziler… Ondan sonra Meksika’ya geçti. Herhalde gelecek sezonu ‘Narcos KKTC’ olacak. Narcos Kuzey Kıbrıs… Eee bu kadar böyle gözümüzün önünde biten bu şeylere de neredeyse bakıyorum ben Türkiye’de, Devlet’te, herkeste… Fransız kalkmış seyrediyor. Ne olur? Günlük olaylar… Polisiye olayları… Hayır günlük polisiye olayları değil bunlar. Bu olaylar böyle bırakılırsa artık bir süre sonra ucu alınamayacak bir hale gelir. Türkiye, Meksika’ya döner. Hepimizi bunun bilincinde olalım ve bu mücadelenin başlaması zamanı geldiğini bilelim.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir