Ödemeyeceğim

Türkiye’de halk, günlerdir sosyal medya hesaplarından elektrik faturalarını paylaşarak, yapılan zamları protesto ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dün akşam sosyal medya hesabından zamlara tepki olarak bir video paylaştı. Yayınladığı videoda elektrik faturalarına değinen CHP lideri, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” dedi.

Number1 FM‘de yayınlanan ‘Ertuğrul Özkök ile Günün Yorumu’ isimli sesli köşesinde konuya değinen gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, “Bunu bir vatandaş söylese, bir dernek, bir kuruluş söylese bu kadar etkisi olmaz. Ama ülkenin ana muhalefet partisi, ikinci büyük partisi genel başkanı söylediği zaman tabi ki bambaşka bir anlam kazanıyor.” şeklinde konuştu.

“NE KADAR ETKİ YAPAR?”

Özkök, konuya ilişkin ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok ilginç bir eğilimi başlattı. Bundan böyle faturalar geri alınıncaya kadar ben elektrik faturalarımı ödemeyeceğim dedi. Yani Türkiye’de milyonlarca insanın şu anda en çok konuştuğu, en muzdarip olduğu konuda ciddi ve etkili gibi görünen bir adım attı. Bunun adı Batı’da, demokrasilerde sivil itaatsizliktir ve demokratik bir haktır.

Bunu bir vatandaş söylese, bir dernek, bir kuruluş söylese bu kadar etkisi olmaz. Ama ülkenin ana muhalefet partisi, ikinci büyük partisi genel başkanı söylediği zaman tabi ki bambaşka bir anlam kazanıyor. Ne kadar etki yapar? Nasıl arkasında takipçi bulur? Bilmiyorum ama bildiğim bir gerçek var: Artık elektrik faturalarını ve doğalgaz faturalarını ödeyememek, bir sivil itaatsizlik olayı olmaktan çıkıp, insanların mecburiyet olarak hissettikleri bir şey haline geldi. Bakın; iki günden beri üç günden beri söylüyorum: Orta sınıflar giderek kayboluyor. Yani aşağıdan yukarıya doğru genişliyor yoksulluk sınırı. Dolayısıyla böyle bir dönemde hükümetin bu adım ana muhalefetten geldi diye tam aksini yapıp, hayır değiştirmeyeceğim tavrına girmemesi gerekir. Bir an önce bu elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili bir çözüm bulup, vatandaşın rahatlatılmasında yarar var. Kışın ortasındayız hala… Havalar soğuk. Ve böyle bir dönemde vatandaşın faturasını ödeyememe ve elektriklerinin kesilmesi tehlikesi karşısında kalması iktidar için hiç de iyi bir şey olmaz.”

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir