Bitcoin’i enflasyon vurdu! Toparlanma gelecek mi?

Kripto para piyasasını enflasyon dataları vurdu. ABD’de dün son 40 yılın rekoru kırılarak açıklanan yüzde 7.5’lik enflasyon verisi piyasada satışlara neden oldu. Bilindiği üzere FED büyük ihtimalle Mart ayında faiz artırımına gidecek.

Dün açıklanan rakamlara kadar beklentiler faiz artırımının 25 ya da 50 baz puan olacağı yönünde idi. Ancak rekor seviyede açıklanan enflasyon verileriyle birlikte bu beklentinin 100 baz puana kadar olabileceği yorumları piyasada satışlarla karşılandı.

Kripto para piyasası için etkisi merakla beklenen bir diğer konu ise şüphesiz Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik… Bilindiği gibi NATO bu konuyla ilgili bir nevi alarma geçti. Bu durum ABD, Fransa ve Almanya’yı da alarm durumuna geçirmiş durumda. Peki bu durum Bitcoin özelinde kripto para piyasasının nasıl etkileyebilir?

Beklentiler aslında böyle bir durumun kripto para piyasasını doğrudan etkileyemeyeceği yönünde. Ancak yine de bu konuyla ile ilgili gelişmeleri takip etmekte fayda var.

Bu gelişmeler ışığında BTC / USD paritesi şimdi 42 bin 571 dolar desteğinde bu satışlara karşılama çabası içerisinde. Bu noktanın altında ise 41 bin 890 ve 41 bin 200 dolar destekleri bulunuyor. Özellikle 42 bin 571 dolar seviyesi önemli. Zira bu noktanın üzerinde tutunması durumunda tekrar 45 bin 500 dolarlı seviyelerin denenmesi muhtemel olacak.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir