Piyasada tarihi gün! Peki ne olacak?

Kripto para piyasası için son derece kritik bir gün 17 Şubat… Zira bilindiği üzere 2020 Aralık ayı itibariyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), XRP’nin satışı ile ilgili ihlaller olduğu iddiasıyla Ripple Labs Inc.’e dava açtı.

Son dönemde ortaya çıkan birkaç rapor, önemli belgelerin bugün itibariyle açıklanacağını gösterir nitelikte. Bu da bir yıldan fazla süren hukuk mücadelesine yönelik ilk somut veriler olacak.

Ripple yatırımcıları ve yöneticileri dava kanadından umutlu. Ancak SEC de işin peşini kolay kolay bırakacakmış gibi görünmüyor…

Yine de şu bir gerçek; dava kanadında gelebilecek olumlu ya da olumsuz her türlü sonuç sadece Ripple – XRP özelinde değil kripto para piyasasının genelini etkileyebilecek öneme sahip. Yaklaşık 13 senedir hayatımızda olan bir piyasadan bahsediyoruz ve bu 13 sene boyunca kripto para piyasası aleyhine açılmış en büyük dava bu.

Olumlu bir sonuç gelmesi durumunda piyasanın geneli için önündeki en büyük engellerden biri kalkmış olacak… Ve piyasa hem kendi dengelerini bulma hem de derinlik ve güven kazanma yönünde çok büyük bir adım atmış olacak.

Olumsuz sonuç ise özellikle piyasaya girmiş ya da girmek isteyen kurumsal yatırımcıların kafasındaki soru işaretlerini biraz daha belirgin hale getirebilir.

Bu gelişmeler ışığında; lider kripto para birimi BTC / USD paritesinde 41 bin 600 dolarlı seviyelerden başlayan yükseliş ivmesi 44 bin 800 dolar direncine takıldı. Bu direncin aşılamaması bir miktar kar satışlarına beraberinde getirse de özellikle 43 bin 200 dolar desteğinin üzerinde kalma isteği dikkat çekiyor.

Zira bu nokta, oluşturulmaya çalışılan yükseliş trendinin destek seviyesi konumunda. Şimdi paritenin bu trendinde destek noktası üzerinde kalıp kalamayacağı takip edilecek. Kalması durumunda yeniden 44 bin 800 dolar seviyesi ara direnç noktası olmak üzere 45 bin 500 – 45 bin 800 dolar ana direnç bandı test edilebilir.

Olası geri çekilmenin devamı halinde ise 42 bin 500 ve 41 bin 700 dolar seviyeleri diğer destek noktaları konumunda…

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir