Bitcoin bu üçgeni kırabilecek mi?

Kripto para piyasası hem Rusya – Ukrayna hem de ABD’de yaşanan gelişmelerin baskısı altında. Yani piyasa ABD – Rusya – Ukrayna üçgenine sıkıştı…

ABD’nin Rus diplomatları sınır dışı etmeye başlamasının ardından, Rusya’nın dün ABD büyükelçisi yardımcısını sınır dışı ettiğini duyurması bu baskıyı bir miktar daha artırdı.

Bununla birlikte ABD Başkanı Biden’ın, önümüzdeki hafta çeşitli devlet kripto para birimleri ve Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) yakından incelemeye yönlendiren bir genelge yayınlayacağı haberleri paritelerde sert satışları bir nevi tetikledi.

Lider kripto para birimi BTC / USD paritesi bu olumsuz gelişmelerle birlikte 40 bin dolarlı seviyelere kadar geriledi. Burası paritede trend desteği konumunda. Ancak en önemli destek noktasının 39 bin 600 dolar seviyesinde olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Çünkü bu seviyenin altına gelinmesi teknik anlamda yeniden ilk aşamada 36 bin – 38 bin dolar bandının test edilme riskini artırabilir.

Olası yukarı hareketlerde ise teknik anlamda bir rahatlama yeniden 42 bin dolar seviyesinin üzerine çıkılmasıyla alınabilir.

Ancak bir kez daha söylemekte fayda var; Bitcoin özelinde kripto para piyasası özellikle 2021 Nisan ayından bu yana yönünü ağırlıklı olarak haber odaklı belirliyor. Şubat ayı bu bağlamda en yoğun aylardan biri… Bu sebeple bu günlerde haber kaynaklarına bir miktar daha fazla özen göstermekte fayda var.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir