Bitcoin’de gözler Putin – Biden görüşmesinde…

Geçtiğimiz haftayı ABD – Rusya – Ukrayna kıskacında geçiren lider kripto para birimi BTC / USD paritesi yeni haftaya kısmen de olsa tepki yükselişiyle başladı.

Bu tepki hareketinin bir nedeni var aslında. Bilindiği üzere jeopolitik krizler çözüm süreçleri piyasa üzerinde ciddi etkili oluyor. Dünya geçtiğimiz haftalarda Ukrayna krizine kilitlendi. Bu konuyla ilgili olumlu sayılabilecek bir gelişme var. O da ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşecek görüşme.

Biden’in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi “prensipte” kabul ettiğine dair haberler var. İşte bu haberlerle Bitcoin fiyatına sınırlı bir tepki alımı geldi. Toplantı, bu hafta içinde gerçekleşecek.

Bu gelişmeler ışığında BTC / USD paritesi kritik 39 bin 600 dolar seviyesini kırıp bu noktayı tekrar kuvvetli destek noktası yapmaya çalışacak. Bunda başarılı olunması yeniden ilk aşamada 40 bin 500 – 41 bin dolar bandının test edilmesini sağlayabilir. Bu noktanın üzerinde ise kademeli de olsa 44 bin – 45 bin 800 dolar bandı bulunuyor.

Ancak 39 bin 600 dolar seviyesinin altında kalınması durumunda 38 bin 400 ve 37 bin 300 dolar desteklerine dikkat!

Özellikle 37 bin 300 dolar desteğinin altına gelinmesi paritede 36 bin 200 – 36 bin 500 dolar bandı ara destek bölgesi olmak üzere 35 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilme riskini ortaya çıkarabilir.

Mehmet Çoban

Numberone.com.tr

Haber

İlginizi Çekebilir